marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltencele, la pământ înainte de meciul din Cupa EHF

Dunărea Brăila s-a înecat și cu Slatina acasă, și cu Vâlcea, dar nu și cu echipa Craiovei, pe care a învins-o categoric. Brăilencele, pe 11 în campionat din 14 echipe, au bătut gruparea olteană într-o manieră greu de imaginat, scor 28-22.
Echipa care a câștigat Cupa EHF a ajuns o umbră palidă la un sezon distanță. A pierdut lamentabil în fața unei formații ce se târâie prin Liga Florilor. Trupa din Bănie trece prin momente dificile: șase înfrângeri în ultimele șapte meciuri.
Startul partidei a fost unul echilibrat, iar în minutul 5, cele două formații erau la egalitate (2-2). După 10 minute de joc, elevele lui Burcea aveau avantaj minim pe tabelă (5-6), iar lururile păreau să curgă în favoarea lor. Așa a fost, iar la jumătatea primei părți, Craiova se detașase deja la două goluri (6-8). Avantajul a fost majorat, cu cât timpul trecea. Formația din Bănie conducea în minutul 25 destul de clar (9-12). Până la pauză, brăilencele au redus diferența la minim (13-14).
Repriza secundă a început cum nu se putea mai rău pentru SCM. În minutul 40, craiovencele s-au trezit conduse cu scorul de 17-15, iar de acolo a început și dezastrul. Handbalistele din Bănie au încercat să se mobilizeze, au revenit la un gol (20-19), dar tot degeaba. Până la finalul meciului, Brăila le-a surclasat pe deținătoarele Cupei EHF, iar partida s-a încheiat cu scorul de 28-22.
Pentru SCM Craiova au evoluat: Dzhukeva, Curmenț – Ianăși (2 g.), Trifunovic (8 g.), Tătar (3 g.), Fachinello (2 g.), Vizitiu (2 g.), Tănasie, Șelaru, V. Ion, Nikolic (3 g.), Seric (1 g.), Gjorgjievska, Colac, Costa, Vizitiu (2 g.).
Suporterii alb-albastrelor așteaptă revenirea celor două staruri de la SCM, Ana Maria Țicu și Cristina Zamfir. Cele două au suferit accidentări serioase, iar echipa le-a simțit lipsa din plin. Țicu va pierde restul sezonului, în timp ce Zamfir a început deja recuperarea și este posibil să intre în timp util, pentru a-și ajuta colegele.

Rezultate etapa a 14-a, Liga Naţională
CSM Bucureşti – HC Zalău 44-36
Măgura Cisnădie – CSM Slatina 22-19
CSM Galaţi – Minaur Baia Mare 18-19
Corona Braşov – U Cluj 34-27
SCM Rm. Vâlcea – Gloria Buzău 29-22
Dunărea Brăila – SCM Craiova 28-22

Eșecul din campionat este foarte îngrijorător, mai ales că pentru handbalistele antrenate de Bogdan Burcea urmează un meci foarte important în grupele EHF. Craiova are trei înfrângeri în ultimele trei meciuri disputate în Cupa EHF, dar oltencele încă au șanse la calificare, dacă reușesc să câștige cele două dueluri rămase. Partida dintre SCM și NYKOBING FALSTER este programată duminică, 3 februarie, de la ora 19:00.
Handbalistele de la NYKOBING sunt într-o formă de excepție, cu cinci victorii în ultimele cinci etape.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica