joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Primarul din Malovăț pune poliția pe jar

Povestea de râsu- plânsu cu mortul care nu poate fi înmormântat pentru că nu ar fi mortul adevărat continuă cu episodul numărul doi. Primarul din comuna Malovăț, județul Mehedinți, Ion Michescu, anunță că poliția greșește când insistă că mortul pentru care el nu dorește să elibereze certificatul de deces este Traian Tărăbâc. Edilul șef spune că are indicii clare în acest sens pe care dorește ca poliția să le verifice cu maximă seriozitate. Iar poliția s-a conformat și a reluat ancheta la ordinul comandantului IPJ Mehedinți comisar șef Remus Lucian Luca după cum ne-au informat surse din IPJ Mehedinți: ,,Eu ca primar nu pot să îngrop pe Traian Tărăbâc dacă nu e Traian Tărăbâc. Nu pot elibera un certificat de deces în acest sens. Am peste 20 de martori care au văzut că mortul care a murit pe o uliță a comunei e un necunoscut, nu e Tărăbâc Traian cum mă anunță poliția. Ce, Domne iartă-mă, că nu sunt nebun. Și vă mai spun ceva ce trebuie să mai verifice poliția. Traian Tărăbâc are o tijă în mână pentru că a avut o fractură și i-au pus la spital tijă la mâna dreaptă sau la stânga. Poliția poate verifica acest aspect că țin minte că a zis domnul doctor ortoped Adrian Tițu că tija aia îi va rămâne în mână pentru totodeauna” a declarat primarul Ion Michescu.

Povestea mortului care nu poate fi înmormântat pentru că n-ar fi mortul adevărat

Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs. Un om mort pe raza comunei Malovăț pare să se lovească de mari probleme birocratice și la cap de linie, până să ajungă în pământ….Concret, un bătrân din județul Mehedinți, mort de mai bine de o lună de zile, nu poate fi înmormântat creștinește cu cele de rânduială și zace la morga spitalului județean din cauză că primarul comunei Malovăț și poliția sunt pe poziții divergente în privința identității omului. Poliția spune că pe mort îl cheamă Traian Tărăbâc însă primarul comunei Malovăț, Ion Michescu, susține că nici vorba de așa ceva, întrucât l-a văzut cu ochii lui pe mort și nu e localnic din Malovăț, e un străin. Și pentru că e convins că mortul nu este Traian Tărăbâc, el ca primar, nu eliberează sub nici o formă un certificat de deces pe un astfel de nume, că nu vrea să încalce legea. Până se va ajunge la un ,,consens” între poliție și primar, mortul despre care vorbim rămâne în așteptare, la morgă, neînmormântat, fie că este Traian Tărăbâc, fie că este altcineva….

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul comunei Malovăţ, din judeţul Mehedinţi, Ion Michescu a anunțat că refuză să elibereze certificatul de deces, susţinând că nu crede că persoana declarată decedată este una şi aceeaşi cu o persoană dată dispărută.

Edilul povestește că pe 14 decembrie, în timp ce ieşea din Primărie cu viceprimarul, a văzut un om prăbuşit în faţa instituţiei. După 40 de minute de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia. „Toţi ne-am întrebat cine este bărbatul. Nimeni nu l-a cunoscut. M-a întrebat şi poliţia şi am zis că nu ştiu cine e, am zis că nu e de pe raza comunei. Nimeni nu l-a recunoscut”, a declarat primarul Ion Michescu. Primarul spune că la începutul anului, a venit la primărie un bărbat care a spus că cineva care stătea lângă primărie, Traian Tărăbâc, a dispărut din perioada sărbătorilor.

,,Acum o săptămână mă pomenesc să aflu că se zice că dispărutul Traian Tărăbâc e aceeaşi persoană cu mortul din faţa primăriei. Nu e aceeaşi persoană. Eu am văzut cu ochii mei. Îl cunosc pe dispărutul Traian Tărăbâc. Mortul nu e aceeaşi persoană cu dispărutul”, susţine primarul din Malovăţ. Primarul spune că a cerut poliţiei să se facă testul ADN, pe care este dispus să-l plătească.

,,Voi elibera certificatul de deces în momentul în care Poliţia îşi asumă răspunderea şi familia vine cu acte în acest sens ”, a mai spus primarul Malovățului. De cealaltă parte purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, comisarul șef Nicolae Lohon, a declarat că persoana dispărută este aceeaşi cu bărbatul care a murit în faţa primăriei și că nu există dubii în acest sens.

S-au ridicat amprente atât de la locuinţa defunctului, cât şi urme papilare. Au fost comparate în baza de date şi corespund. Este sunt identice”, a spus comisarul șef Nicolae Lohon. Poliția a anunțat că dacă în termen de 15 zile primarul din Malovăț nu eliberează certificatul de deces pentru Traian Tărăbâc riscă să se aleagă cu dosar penal pentru abuz în serviciu.

Politica