marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dacia Duster 1.3 TCe pe piața din România

Dacia a anunțat că modelul Duster este disponibil începând de astăzi cu motorul 1.3 TCe, pe benzină, în două versiuni de putere.

Potrivit Hotnews, prețul anunțat pentru cea mai ieftină echipare Duster, dotată cu motorul 1.3 TCe, 130 CP, este de 15.250 euro, în versiunea Comfort, în timp ce pentru versiunea de 150 CP, prețul este de 17.500 euro, acesta fiind disponibil doar de la echiparea Prestige.

Motorul nou, de 1,3 litri (1.338 cmc), turbo pe benzină, este cel mai nou propulsor dezvoltat de Alianța Renault Nissan Mitsubishi și echipează chiar și modele Mercedes-Benz, în baza parteneriatului la cel mai înalt nivel dintre acești producători auto.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe Duster ,motorul 1.3 TCe are două versiuni de putere, 130 CP și 150 CP, fiind deocamdată disponibil doar pe variante cu tracțiune față, echipările Comfort și Prestige. Din a doua jumătate a anului 2019 vor începe să fie comercializate și variante 4×4 cu acest nou propulsor. În ambele versiuni de putere cuplul maxim dezvoltat de motor este 240 Nm.

Indicativul GPF asociat celor două versiuni de putere (Dacia Duster TCe 130 GPF și Dacia Duster TCe 150 GPF) vine de la filtrul de particule pentru motoare pe benzină, oferit standard, pentru a reduce emisiile poluante și mai mult. Până nu demult tehnologia filtrelor de particule era rezervată exlusiv motoarelor diesel (denumirile DPF sau FAP), însă restricțiile de emisii tot mai drastice împinge producătorii auto să doteze și mașinile pe benzină cu filtre de particule. Cel mai important grup auto care a implementat așa ceva pe mașinile sale este Volkswagen.

Acest nou motor 1.3 TCe a fost prezentat în premieră pe gama Duster în Octombrie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Propulsorul este turbo, cu injecție directă, și are bloc motor din aluminiu cu o tratare inovatoare a suprafeței cilindrilor.



Politica