miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj: Încă un deces cauzat de gripă

O femeie de 71 de ani, din comuna Stăneşti, a murit, miercuri dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu din cauza gripei, aceasta nefiind vaccinată antigripal şi suferind şi de alte afecţiuni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Pacienta a fost internată în Secţia de Boli Infecţioase a SJU în data de 12 ianuarie, iar pe 24 ianuarie, femeii i s-a efectuat un test rapid pentru detectarea virusului gripal, acesta ieşind pozitiv pentru tipul A, bolnava nefiind vaccinată antigripal.

Miercuri, starea pacientei s-a agravat, intervenind stopul cardio-respirator ireversibil la manevrele de reanimare, se mai arată în comunicat. Ea a fost declarată decedată cu diagnostic de deces bronhopneumonie asociată cu virus gripal A, cardiomiopatie hipertensivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este cel de-al doilea caz de deces cauzat de gripă înregistrat în judeţul Gorj, după ce o altă femeie, de 51 de ani, din Fărcăşeşti, a decedat, săptămâna trecută la SJU Târgu-Jiu, şi aceasta suferind de alte afecţiuni cronice.

Politica