duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carmen Dan și Tudorel Toader, audiați în Comisia LIBE

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul de Interne, Carmen Dan, sunt audiați miercuri în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) Parlamentului European, unde prezintă prioritățile președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în domeniile justiție și afaceri interne. Ministrul Justiției a susținut că unul dintre obiectivele președinției române a Consiliului Uniunii Europene este să contribuie la sporirea încrederii cetățenilor în actul de justiție și că România nu se va abate de la principiile statului de drept, scrie Hotnews.
Mai mulți eurparlamentari și-a declarat îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă în România. „Corupția este antiteza a ceea ce înseamnă UE. Ne îngrijorează situația din România. Am văzut cum guvernul dvs s-a lansat asupra cetățenilor care protestau pașnic. Românii sunt europeni pasionați. Nimeni nu-i va lăsa de izbeliște”, a susținut o eurodeputată, care l-a întrebat pe Tudorel Toader dacă va ține cont de raportul Comisiei de la Veneția.
„Ne îngrijorează ce se întâmplă în România. Vă cerem să nu luați nicio măsură care ar legaliza de fapt corupția. Am văzut cum s-a întâmplat asta până acum, raportul MCV pentru România a fost cel mai critic”, a spus și Helga Stevens.
Toader a susținut că unul dintre obiectivele președinției române a Consiliului Uniunii Europene este să contribuie la sporirea încrederii cetățenilor în actul de justiție.
Audierea ministrului Justiției are loc la o zi după criticile reprezentanților Comisiei Europene legate de intenția Guvernului de a adopta o Ordonanță de Urgență care le permite condamnaților să depunăcontestație în anulare, pe motiv de completuri nelegal constituite.

Politica