luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mangia: „Pentru mine Mitriță valorează mai mult de 5 milioane!”

Antrenorul CSU Craiova a dat asigurări că Alex Mitriță va rămâne în Bănie până la preliminariile Europa League din vară.

Oltenii au organizat prima acțiune media din stagiul turc, prilej pentru Devis Mangia să prezinte noutățile și opiniile sale după prima parte a pregătirii. Întrebat de situația lui Alex Mitriță, antrenorul italian a spus: „Clubul nu caută să îl vândă pe Mitriță. El este aici, este pregătit să stea aici până la preliminariile Europa League. După, în fotbal, nu depinde de mine”. Mangia îl supraevaluează pe starul Craiovei: „Pentru mine valorează mai mult de 5 milioane. Nu știu cât, pentru că eu sunt antrenor. A crescut foarte mult în ultimii ani. E normal să existe interes pentru jucătorii noștri. E normal. Trebuie să fim mândri de asta. Înseamnă că am lucrat bine”.

Cine e mai bun: Cristea sau Stoian?
Pus să facă o comparație între cele mai importante transferuri din acest mercato: Stoian la FCSB și Cristea la CSU, Mangia a spus: „Eu nu comentez jucătorii altor echipe. E un jucător bun, de calitate. Îl cunosc foarte bine, l-am și antrenat. Oricum sunt poziții diferite. Andrei e atacant iar Adrian este mijlocaș. Pentru mine nu e luptă în perioada de mercato. Am decis că pentru noi e bun Andrei Cristea și l-am luat. Este un băiat inteligent, cunoaște fotbal, asta e cel mai important. Cred că e soluția potrivită pentru echipa noastră. După meciul cu Mediaș am zis că trebuie să luăm un jucător în față, am luat. Acum trebuie să vedem dacă mai apar și alte oportunități bune pentru club în acest mercato”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

3 pentru România
Tehnicianul italian apreciază că CSU Craiova poate să dea, fără probleme, trei jucători pentru naționala lui Contra:  „Eu cred că în acest moment Craiova are trei jucători de națională: Bancu, Mitriță și Cicâldău. Avem și jucătorii U19. Este ok. Eu sper ca și Mateiu să prindă naționala, pentru că a crescut, atât în faza de apărare cât și în cea de construcție. Dar sunt deciziile lui Cosmin.”

Cât mai multe puncte!
Despre cantonamentul din Antalya, Mangia a spus: „Viața în Antalya e bună, avem condițiile necesare pentru a lucra. Nu ne-a dat peste cap vremea de aici, chiar dacă plouă, am făcut toate antrenamentele până acum. Există și varianta de a prelungi cantonamentul cu o săptămână, în cazul în care condițiile de aici sunt bune, iar în Craiova terenurile vor fi impracticabile”. Italianul dă dovadă de pragmatism în evaluarea ultimelor jocuri din sezonul regulat: „Sunt 5 meciuri dificile pentru noi, dar și pentru adversarii noștri. Vrem să luăm cât mai multe puncte posibile. Pentru noi acum cel mai important e meciul cu Viitorul. E normal să îmi doresc să câștig cât mai multe puncte”.

Politica