duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU caută atacant! Țintele oltenilor în mercato de iarnă!

Staff-ul oltenilor a analizat jocul din prima parte a sezonului și a găsit punctul nevralgic din lotul formației alb-albastre.

Antrenorul Devis Mangia s-a prins ce-i lipsește echipei sale pentru a performa în partea a doua a campionatului: o rezervă pentru Koljic. Imediat după meciul cu Gaz Metan Mediaș, ultimul din 2018, Mangia a spus: „Nu pot vorbi acum de transferuri, dar pot spune că, odată ce am mers pe sistemul 4-2-3-1, atunci când nu-l avem pe Koljic, avem nevoie de un jucător pe profilul lui”.

Drept urmare, conducătorii clubului oltean s-au activat pe piața transferurilor pentru a-i aduce italianului bucata lipsă din puzzle-ul care ar trebui să ducă echipa pe primul loc în clasament. Prima țintă vine chiar de la adversara din ultimul meci. E vorba de atacantul portughez Carles Fortes, de care CSU trage „hăis”, iar FCSB „cea”. A deconspirat posibila mutare directorul de imagine al oltenilor, Gică Craioveanu: „Mister mai vrea un atacant, să joace 4-4-2. Ceva în stilul lui Koljic. Îi place atacantul de la Gaz Metan Mediaș”.
Fortes a marcat de cinci ori și a oferit două pase decisive în cele 15 apariții în tricoul medieșenilor. Vârful portughez a ajuns gratis la Mediaș, după despărțirea de Vizela. După prestațiile din Liga 1, el este evaluat la 400.000 euro. Craiova e dispusă să ofere 700.000 euro. Dar pentru a-l aduce trebuie să bată palma cu trei cluburi, nu doar cu unul, fiindcă Fortes e deținut în coproprietate de Mediaș, Braga și Vizela.
Mutarea lui Mihai Teja, fostul antrenor de la Gaz Metan Mediaș, pe banca FCSB ar diminua considerabil șansele ca jucătorul să ajungă la Craiova în fața clubului bucureștean. Deja se speculează că transferul lui Iulian Cristea, de la formația ardeleană, este rezolvat și un contingent de 4 „găzari”, între care se numără și Fortes, va lua drumul Arenei Naționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mașină de goluri de la Dinamo!
Fortes nu este o pistă singulară. Conducătorii clubului oltean și-au făcut cont pe Instatscout.com și au luat la rând atacanții cu goluri multe din campionatele mici. S-au oprit la Pavel Savitskiy, potrivit Fanatik.ro. În 2018, atacantul celor de la Dinamo Brest, câștigătoarea Cupei și supercupei, a fost golgheter al campionatului. El a reușit 18 goluri și a mai dat 9 pase decisive în prima ligă din Belarus. Jucătorul care a trecut la toate naționalele de tineret ale Belarusului a stâns 16 prezențe și la prima reprezentativă pentru care a marcat de 4 ori.
Suma de transfer e destul de piperată. Luat din Polonia cu un sfert de milion de euro, Savitskiy a explodat în acest sezon, conducătorii lui Dinamo Brest apreciind că ar trebui plătit pe el de patru ori mai mult decât au dat ei, adică un milion de euro. Dacă se plătesc banii, Savitskiy ar deveni cel mai scump transfer din istoria oltenilor.

Politica