luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis participă, pentru a doua oară în mandatul său, la ședința Executivului

Guvernul se întrunește în ședință astăzi de la ora 15:00, după votul din Parlament la moțiunea de cenzură, care va avea loc la ora 10:00. La ședința Executivului va participa, pentru a doua oară în mandatul său, și președintele Klaus Iohannis, care a luat acestă decizie în încercarea de a împiedica adoptarea unei OUG pe amnistie.

Miercuri a fost publicată lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței care va avea loc joi.

Printre actele normative nu se află proiectul de la Finanțe privind creșterea taxelor de anul viitor. De asemenea, nu se află nici OUG privind amnistia și grațierea. Însă, acest lucru nu înseamnă că nu ar putea fi introduse pe ordinea suplimentară, chiar la începutul ședinței de Guvern. În mod frecvent au fost introduse proiecte de acte normative pe ordinea suplimentară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ordinea de zi a fost publicată după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că vrea să participe la toate ședințele Guvernului. Șeful statului a fost întrebat miercuri, la o conferință de presă la Palatul Cotroceni, dacă va participa la ședința de guvern de joi, așa cum a anunțat la începutul acestei săptămâni.

Participarea președintelui Iohannis la ședința de Guvern a loc și în contextul în care marți seară ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că urmează să fie adoptată o Ordonanță de Urgență cu 11 măsuri fiscale – de la „taxa pe lăcomie”, plafonarea prețului la gaze și Pilonul II de pensii, la jocuri de noroc și orele suplimentare ale bugetarilor. Aceste măsuri anunțate au determinat prăbușirea Bursei de la București.

Politica