duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iarnă în Mehedinţi. Tren blocat 9 ore, la Orşova

Ninsoarea a făcut probleme serioase în Mehedinţi. Trenul Timişoara Nord – Bucureşti Nord a fost blocat la Orşova, duminică, timp de 9 ore. 200 de oameni se aflau în acest tren.

Opt vagoane ale trenului 695 care circulă între Timişoara şi Bucureşti au rămas blocate în tunel, după ce, din cauza intemperiilor, mai mulţi copaci au căzut pe linia ferată, blocând-o.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat că problema a fost provocată de CFR Infrastructură, care nu a tăiat la timp copacii. „Aşa este CFR Infrastructură: are drujbă, n-are benzină”, a declarat Lucian Şova, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Demnitarul de la Transporturi a subliniat, conform Mediafax, că regretă faptul că oamenii au trebuit să aştepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori şi cinci drezine.

„Din perspectiva vitezei de reacţie, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanţă cu condiţiile meteo s-au făcut eforturi. Resursă umană şi tehnică a fost alocată”, a menţionat Şova, referitor la situaţia cu trenul blocat la Orşova.

Trenul a fost repus în mişcare după 9 ore. Alte trei trenuri au aşteptat în gări din judeţ, circulaţia feroviară fiind blocată de copacii căzuţi, în zona Caraş-Severin.

Pe de altă parte, tot din cauza ninsorii, mai multe localităţi din judeţ au avut probleme cu energia electrică. Este vorba despre: Grozeşti, Baia de Aramă, Obârşia Cloşani, Ponoarele, Cireşu, Broşteni, Floreşti, Peştenuța, Dubova, Bâlvăneşti, Prunişor fiind afectate parţial. Totodată, deficienţe în alimentarea cu energie electrică au afectat şi localitățile Malovăţ, Şimian, Crivina, Devesel, Batoţi, Balota, Cerneţi, Baloteşti şi Răscoleşti.

Distributţie Oltenia a informat că echipele operatorului sunt în permanență în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condițiile meteo deosebite.

Probleme în ciruculaţia trenurilor au fost şi pe Regionala Craiova (video: Daniel Burchel)

Politica