vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Codul portocaliu le-a dat de furcă gorjenilor

Vremea rea din Gorj a pus pe treabă drumarii, dar și șoferii care au plecat nepregătiți la munte. La Rânca au urcat doar mașinile echipate corespunzător, cu lanțuri și anvelope de iarnă. Polițiștii au oprit toate autoturismele care voiau să urce la munte. Alții au ajuns cu mașinile în șanț.

A nins în tot județul, iar zeci de utilaje au intervenit și au răspândit sute de tone de material antiderapant.

„Codul portocaliu s-a adeverit. A venit cu multe precipitații în Gorj. A nins abundent în tot județul. Cel mai mult a nins în zona montană înaltă. La Rânca am avut și o misiune ceva mai grea din cauza vântului. A fost viscol, iar pe șosea s-au format suluri de zăpadă. Au acționat permanent utilajele cu lamă și o freză, a fost răspândit material antiderapant. Din fericire, nu au fost probleme”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cauza vremii, câteva accidente rutiere au avut loc pe raza mai multor localități gorjene. La Ciuperceni, în Vârtopu, un TIR a derapat pentru că nu avea anvelope de iarnă. Traficul a fost blocat preț de o jumătate de oră până când au intervenit utilajele pentru deszăpezire să ajute șoferul să-și continue drumul fără probleme. Un alt incident s-a produs într-o curbă, în Rovinari. Un TIR și un autoturism s-au ciocnit, dar nimeni nu a fost rănit, potrivit Pandurul. Mai multe mașini au derapat și au ajuns în șanț, pe un drum lateral, pe Defileul Jiului. Alți șoferi au avut probleme pe drumuri comunale, unde s-ar fi intervenit pentru deszăpezire doar de mântuială. Alte mașini, pur și simplu, au derapat și au rămas în șanț, până când conducătorii auto au făcut rost de nisip și de utilaje pentru a le scoate.

 

Politica