luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Vestele Galbene” au ajuns şi la Bruxelles

Poliţia din Bruxelles a făcut circa 50 de arestări în legătură cu protestele de sâmbătă ale mişcării „Vestelor Galbene” în capitala Belgiei.

Primele arestări au avut loc la gara centrală şi la principala gară feroviară internaţională din Bruxelles, precum şi în zona unde îşi au sediile instituţiile europene.

Câteva sute de persoane purtând veste de siguranţă fosforescente, pe care şoferii sunt obligaţi să le aibă în permanenţă în maşini, au ajuns la biroul prim-ministrului belgian, Charles Michel. Zeci dintre ele, mascate, au aruncat cu pietre, petarde şi semne de circulaţie către poliţie, care a răspuns folosind tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mişcarea „Vestelor Galbene” din Franţa, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai, a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi – scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.

În jur de 100 de olandezi au protestat paşnic şi în faţa Parlamentului de la Haga, iar la Amsterdam au fost reţinuţi doi protestatari.

foto: Medifax

Politica