luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Psihiatrii, voluntariat la Căminul de Bătrâni. Nimeni nu vrea un post aici

Psihiatrii nu vor să lucreze la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, postul scos la concurs în acest sens fiind transformat într-unul de asistent medical. Bătrânii au parte însă de consultaţii de specialitate de la psihiatrii care preferă să acorde asistenţă gratuit.

Nici un medic psihiatru nu vrea să se angajeze la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, spun reprezentanții instituției care au decis să transforme postul scos la concurs în acest sens într-unul pentru asistent medical.

Problema a fost ridicată în cadrul şedinţei de Consiliu Local de la finalul lunii trecute, când aleşii locali au trebuit să voteze transformarea postului,

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierul municipal liberal Adriana Ungureanu a afirmat că „nu este posibil să transformi un post de medic psihiatru, într-unul de asistent medical. Acei bătrâni au mare nevoie de serviciile unui psihiatru. Vă rog să luați în calcul păstrarea acestui post, așa cum este, nu transformat”.

Directorul Căminului a afirmat însă că bătrânii beneficiază de astfel de servicii, în baza unui parteneriat gratuit cu mai mulți medici psihiatri.

„Acest post este greu să se ocupe. S-a dovedit acest lucru de-a lungul timpului. La concurs nu s-a prezentat nimeni. Ei nu pot funcționa și la stat și la privat, știind că mulți au cabinete particulare. Ei nu au același regim ca ceilalți medici. Noi am discutat cu foarte mulți medici din acest oraș. Nu știu pe ce lege se bazează ceea ce ne spun dumnealor. Am avut norocul să încheiem un parteneriat gratuit cu mai mulți medici din oraș, unii chiar renumiți, așa că bătrânii beneficiază de astfel de servicii. Consider că având aceste contracte, putem transforma acel post într-unul pentru asistenți. Avem nevoie și de acest lucru. Este o decizie pe care a luat-o Consiliul Consultativ al instituției”, a explicat Valentin Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova.

În cele din urmă, proiectul privind transformarea postului a trecut de votul consilierilor locali.

 

Politica