joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prețurile la gaze și electricitate nu vor crește de la 1 ianuarie 2019

Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici, în regim de serviciu universal, nu va fi modificat de la 1 ianuarie 2019 şi va rămâne la acest nivel până la 30 iunie anul viitor.

Nici preţul gazelor nu se va modifica la 1 ianuarie, după cum a anunţat, recent, vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

Ultima modificare a preţului reglementat al energiei a avut loc la 1 iulie 2018, când a scăzut cu 3,53%. Pe de altă parte, la gaze a avut loc o scumpire de 5,8% în august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2018, iar, la gaze, tarifele finale vor mai fi reglementate până în anul 2021.

În prezent, clienţii casnici au posibilitatea de a-şi schimba gratuit furnizorul, în 21 de zile, şi pot încheia contracte în regim concurenţial cu oricare dintre furnizorii activi pe piaţa de energie electrică din România, acest serviciu nefiind limitat la o anumită zonă geografică de deservire. În acest sens, ANRE recomandă clienţilor casnici să parcurgă, cu atenţie, toate informaţiile prezentate de furnizori, în vederea alegerii celei mai avantajoase oferte.

Politica