miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au pornit tunurile de zăpadă la Rânca

Sâmbătă dimineața a nins în zona montană a județului, dar și în Târgu-Jiu și în localitățile din partea de nord a municipiului. De altfel, la Rânca sunt șanse mari ca în curând să se poată schia.

Administratorul pârtiilor din stațiune, Nicu Mitroi, a decis să pornească instalațiile de zăpadă artificială „Am pus tunurile în funcțiune pentru că vremea este prielnică pentru a le folosi. Avem perspectiva unei perioade cu temperaturi scăzute și dacă le pornim de acum sunt șanse mari ca pe 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională, să putem inaugura și sezonul de schi pentru această iarnă. Ninge frumos la Rânca și, cel mai important, vremea ne ajută pentru a menține zăpada artificială. Sperăm ca totul să fie bine și la sfârșitul săptămânii viitoare turiștii să poată schia dacă ajung în Rânca”, a spus Mitroi.

În plus, administratorul a mai precizat că de anul acesta nu va mai putea să intre oricine pe pârtie. Fără ATV-uri, fără mașini personale pe pârtie, ca în anii trecuți. „Anul trecut am folosit țevi metalice, dar am luat decizia să le înlocuim cu lemne, pentru a fi în spiritul locului. Dorim să îi protejăm pe cei care folosesc pârtia de intrușii care intră acolo chiar și cu mașinile. Nu vrem să avem accidente și nici măcar incidente”, a adăugat administratorul pârtiilor din Rânca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica