vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au ajuns să păcălească și copiii! Programul „Laptele și cornul”, blocat ! Mierea pentru elevi, la Sfântu’ Așteaptă!

Autoritățile județene din Mehedinți lasă elevii nemâncați și nu respectă legea. În mintea acestor oameni nu primează drepturile copiilor, ale elevilor, primează drepturile lor, ale parlamentarilor, ale politicienilor în general. Ei să aibă cât mai mulți bani și cât mai multe beneficii… Cerșetorii de voturi din actuala putere politică au mințit că va curge lapte și miere la propriu în școli, dar nici pomeneală de așa ceva. Minciuni gogonate! Cel puțin la Mehedinți unde nici până acum elevii nu primesc la școală, cum prevede legea, lapte, corn și fructe. Autoritățile județene ridică din umeri neputincioase și invocă motive de doi bani: legislația stufoasă, licitații contestate și reluate etc.

În prag de vacanța de iarnă, deci după un trimestru fără corn, lapte și fructe, elevii vor mai avea parte de o nouă țeapă: mierea în școli de la 1 ianuarie 2019, la Sfântu Așteaptă. Contactat telefonic prefectul Nicolae Drăghiea a băgat o explicație „din top”, așa cum știe dumnealui, în limbaj de lemn: ,,În ceea ce privește comisia pe care o avem cu cei de la Consiliul Județean s-a ajuns în faza de a se depune ultimele documente pentru a fi validate. De săptămâna viitoare sper ca în școli să avem laptele, cornul și fructele”, a promis prefectul Nicolae Drăghiea.

Elevii vor lua țeapă și la miere

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul mierea în școli anunțat, de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu, că va intra în sfârșit în vigoare de la data de 1 ianuarie 2019 va fi tot o păcăleală. Contactat telefonic prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a ridicat din umeri: ,,În acest moment nu e pe proiect miere… Nu știu nimic despre implementarea programului cu mierea în școli. N-am primit nimic în acest sens. Nu am ce să vă spun!”, a declarat prefectul Drăghiea.

Ministerul Agriculturii: Miere de la 1 ianuarie 2019 în școli

Adjunctul ministrului Petre Daea, secretarul de stat Daniel Botănoiu a promis că va curge miere în școli de la 1 ianuarie 2019. Iată minciuna acestui ștab de la Agricultură. Programul „Mierea în şcoli” va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, ceea ce înseamnă că 1,4 milioane de copii vor primi un borcan de 350 de grame de miere polifloră din producţie internă, a anunţat, pe 11 septembrie 2018 , Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). ,,Programul ‘Mierea în şcoli’ este lege deja, dar mai trebuie făcute câteva amendamente. Ea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, odată cu noul buget. Este vorba de o alocare de 16 milioane de euro anual. Acel borcan de 350 de grame de miere polifloră din producţie românească internă va merge către 1,4 milioane de copii, care vor avea astfel acces la miere. Vă mărturisesc că am văzut în teritoriu copii care, poate, nu au gustat niciodată şi aici toţi suntem datori să facem ceva, pentru că acel borcan de miere nu este numai al lui, ci al familiei. Imaginaţi-vă ce se întâmplă astăzi în România din punct de vedere al sănătăţii: zeci de kilograme de zahăr se consumă în România şi doar zeci de grame consum de miere. Cred că trebuie să schimbam această paradigmă, să mergem cu programe de informare şi programe care să stimuleze consumul”, a declarat Daniel Botănoiu. Acesta a precizat atunci, în luna septembrie, că se lucrează în prezent la introducerea unui sistem de holograme pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea şi trasabilitatea produselor româneşti, la fel ca în cazul vinurilor. De atunci nu s-a mai auzit nimic!

Politica