sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala, colorată în alb-albastru pentru meciul cu Lituania!

Treptat, numărul jucătorilor CSU chemați sub tricolor crește, fiind șanse reale ca aceștia să fie pe teren sâmbătă, în penultimul joc din Liga Națiunilor.

Dacă în septembrie și octombrie au fost convocați doar Alexandru Mitriță și Nicușor Bancu, în noiembrie li s-a adăugat Alexandru Cicâldău, cel care a contribuit la calificarea Naționalei U21 la Euro 2019. În dubla precedentă, din octombrie, Cosmin Contra i-a utilizat pe oltenii chemați în primul meci, tot contra Lituaniei, strategie ce se poate repeta și în acest weekend. Fiind de așteptat ca selecționerul României să mizeze pe relațiile de joc deja create între jucătorii care activează la CSU Craiova. Partida România – Lituania se va disputa sâmbătă, de la ora 21:45, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, fără spectatori. Meciul va fi transmis în direct de ProTV.
Datorită formatului competiției Liga Națiunilor, aceste două jocuri cu Lituania și Muntenegru sunt importante inclusiv pentru preliminariile Euro 2020. Întrucât cele șase urne valorice de la tragerea la sorți a grupelor de calificare la European vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

Programul următoarelor meciuri:
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasamentul grupei:
1. Serbia 4 2 2 0 5-2 8
2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7
3. ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6
4. Lituania 4 0 0 4 2-9 0

 

Politica