joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transferul anului la Craiova! „Dacă Gică n-a apucat, poate o să joace fiul său!”

După Alexandru Cicâldău, oltenii au pus ochii pe cea mai râvnită perlă produsă de Academia Regelui, anume pe fiul acestuia.

CSU Craiova a dat lovitură după lovitură în mercato din această vară. Cicâldău, Koljic, Donkor sau Pigliacelli s-au integrat perfect în sistemul imaginat de Devis Mangia, iar oltenii bat tot ce mișcă, măcar la trei goluri diferență. În ultimele 3 deplasări a fost 0-3 la Astra, 1-4 la Măgurele, 0-3 în Copou, cu Poli Iași. Însă conducătorii CSU vor o echipă și mai puternică și au fixat ca țintă pentru mercato pe Ianis Hagi.
Silvian Cristescu, apropiat al patronului Mihai Rotaru, a declarat la Pro X: „Eu fac lobby pentru el să fie adus, însă în momentul de față e mai greu de adus Ianis la Craiova. Nu se știe niciodată. Dacă Gică nu a apucat să joace niciodată pentru Craiova, poate că o să o facă fiul său. Din câte ştiu eu şi Rotaru l-ar vrea la echipă pe Ianis”.
Crescut și educat de tatăl său la Academia Viitorului, Ianis Hagi a evoluat pentru echipa mare a clubului, apoi a fost transferat la Fiorentina, însă nu a prins decât 2 meciuri oficiale în tricoul viola al echipei mari, prestând în rest pentru Primavera. La insistențele lui Gheorghe Hagi a revenit la Viitorul, echipă pentru care a marcat de 11 ori la al doilea desant.
Ianis Hagi este o prezență constantă la naționala U21 a României, iar luna trecută a fost lăudat de englezi. Steve Crossman, reputat jurnalist BBC, l-a comparat pe Ianis cu doi jucători uriaşi: „E un talent nativ, genul lui Antonio Cassano sau Paul Gascoigne. Sunt din ce în ce mai puţini astfel de fotbalişti în lume. A avut un periplu la Fiorentina, care din păcate nu a funcţionat. Probabil a fost prea devreme. Dar Dumnezeule, copilul ăsta e incredibil de talentat! Loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare, execută cornerele din ambele părţi. A reuşit chiar să înscrie de la colţul terenului de câteva ori. În weekend a marcat un gol fabulos din lovitură liberă pentru România U21. La un moment dat va trebui să părăsească echipa tatălui său. Este un fotbalist de urmărit”.

Politica