marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii s-au specializat în pauze – final!

Băieții lui Mangia continuă în Cupa României, după ce au întors rezultatul de la pauză. E a doua oară în decurs de trei meciuri când craiovenii revin pe tabelă după ce au fost conduși la pauză. Așa s-a întâmplat și cu FCSB. În ziua victoriei de la Măgurele și cealaltă echipă a Craiovei, FCU, a făcut tot pauză –final, dar invers, fiind învinsă de Astra II, la Severin, după ce a intrat la vestiare în avantaj.

TURRIS OLTUL TURNU MĂGURELE – CSU CRAIOVA 1-4
Alexandru Fotescu 33′ / Isaac Donkor 49′, Nicuşor Bancu 51′, Andrei Burlacu 79′, Alexandru Cicâldău 88′
Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Spectatori: 2.000;
Turris: I. Poiană – Juncănaru, Sălcianu, Bg. Matei, Fl. Mitrea – Savin, Pencea (Teşcan 80′), Băjenaru (cpt.)(Dincă 86′) – Al. Fotescu, Mărioara (Pahonţu 66′), Cl. Dragu. Antrenor: Erik Lincar
CSU Craiova: Popescu – Dimitrov, Donkor, Tiago Ferreira, Briceag – Fedele, Cicâldău – Meza Colli (Mateiu 46′), Bancu (cpt.), R. Baicu (Burlacu 72′) – Nuno Rocha (Koljic 46′). Antrenor: Devis Mangia
Arbitru: Eduard Ioniţă (Galaţi); Asistenţi: Sebastian Stoianov (Constanţa) şi Romică Bîrdeş (Piteşti).

CSU Craiova continuă în Cupa României, după ce s-a impus cu 4-1 pe terenul divizionarei C Turris Turnu Măgurele. Gazdele au deschis scorul după o jumătate de oră de joc prin Fotescu, care a profitat de o gafă a lui Donkor. După pauză, oltenii au ieșit mult mai motivați. Au început perfect actul secund, iar în decurs de 2 minute au întors scorul. Donkor și-a reparat greșeala și a marcat din 2 metri în poarta adversă, după o lovitură de colț. Bancu a făcut 2-1, reluând din voleu centrarea lui Dimitrov. Burlacu, intrat pe parcurs a urcat scorul la 3-1, cu un șut în diagonală, din interiorul careului. Cu 3 minute înainte de final, Cicâldău a închis tabela: 4-1 scor final.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mangia: „La pauză, băieții au înțeles mesajul meu”
După meci, Devis Mangia a spus: „Suntem în sferturi, acum ne gândim în februarie la Cupa României. Cred că am învățat ceva și din acest meci. La pauză am schimbat ceva. Nu a fost doar problemă de jucători, am considerat că nu am jucat foarte bine în prima repriză. Băieții au înțeles mesajul meu. A fost important pentru mine să le dau minute lui Briceag, Ferreira, Meza Colli, Rocha”. Antrenorul italian a fost impresionat de Peluza Nord: „A fost incredibilă peluza noastră. Azi e marți, iar 300 de suporteri au fost aici. Le mulțumesc”.
Întrebat de situația lui Gardoș, Mangia a spus: „Aceasta este decizia mea în acest moment. Dar porțile echipei sunt deschise pentru toată lumea”. Italianul a dezvăluit că unul dintre atacanți are probleme medicale serioase: „Pe Bărbuț, Mihăilă, Mitriță, Kelic i-am menajat. Markovic are o problemă la genunchi. Acum avem un lot mai complet, când am început sezonul nu aveam. Nu știu ce se va întâmpla în viitor”.

Bancu: „Cupa e unul dintre obiectivele noastre”
Căpitanul CSU în victoria de la Turnu Măgurele, Nicușor Bancu, a declarat după meci: „Am intrat mai lejer în meci și s-a văzut asta. Nu au fost discuții dure în vestiar, Mister știe să gestioneze astfel de momente. Ne-a explicat unde am greșit și drept dovadă am făcut o repriză secundă foarte bună. Cupa e unul dintre obiectivele noastre. Avem o lună și jumătate de când nu pierdem și iată că suntem în sferturi. Dacă e nevoie de mine eu prefer să joc la fiecare partidă. Mă bucur că am marcat, nu mai dădusem gol de la Voluntari. Mă bucur și pentru Burlacu că a marcat, iar cu reușita lui s-a decis soarta partidei. Avem un lot numeros față de sezonul trecut, mă bucur că s-au făcut transferuri, sper să ne batem pe ambele fronturi și să câștigăm cât mai multe meciuri”.
Alexandru Cicâldău a adăugat: „S-a întâmplat să fim conduși la pauză, am reușit să întoarcem în repriza a doua. Avem un lot numeros, suntem de valori apropiate. Repriza a doua a fost mult mai bună ca prima. Mă bucur că joc din trei în trei zile, pot să duc 90 de minute. M-am bucurat la gol, dar nu prea tare, era normal să câștigăm acest meci. Suntem fericiți că ne-am calificat la Campionatul European de tineret. Îmi fac datoria cât pot la club, iar dacă selecționerul consideră că merit să joc acolo voi da totul”.
Astfel, în decurs de 5 zile, Craiova lui Mangia le-a dat scor și lui Gigi Mulțescu, antrenorul de la care italianul a preluat echipa, și lui Erik Lincar, primul tehnician al CSU Craiova, de la reînființare. Succesul cu Măgurele duce echipa olteană în ultimele 8 echipe angrenate în competiția knock-out, acolo unde s-au mai calificat Hermannstadt și Viitorul lui Hagi.

Politica