sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Sănătăţii: 11 paturi pentru marii arşi

Se pare că România nu este pregătită pentru o nouă tragedie de tipul celei din clubul Colectiv. Și, asta o spune chiar Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a declarat luni, în cadrul unei emisiuni, că România are în prezent un număr de 11 paturi pentru marii arşi iar în cazul unei tragedii s-ar apela la ajutor extern.

În cadrul aceleiași emisiuni, Pintea a afirmat că numărul infecţiilor intraspitaliceşti este în creştere, pentru că în prezent „se raportează”.

„Numărul infecţiilor din spitale este în creştere, pentru că acum se raportează şi spun că acesta este un lucru bun. În sensul acesta spun că lucrurile merg spre normal. În primul rând, trebuie să recunoaştem greşelile ca să le putem corecta. (….) La nivelul Ministerului Sănătăţii, este un plan strategic de îmbunătăţire a supravegherii şi controlului infecţiilor asociate actului medical şi al rezistenţei la antibiotice, care cuprinde trei pachete de activităţi care se intercondiţionează: un pachet legislativ, unul organizatoric şi de instruire a personalului şi unul de investiţii”, a explicat Sorina Pintea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica