vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljenii, aşteptaţi la vaccinare

Aproximativ 21.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate judeţului Dolj pentru imunizarea gratuită a populaţiei. Peste 3.000 de doljeni au fost deja vaccinaţi, fiind vorba, în special de angajați ai spitalelor și ai unităților de ocrotire din județ.
„Vaccin avem suficient, important este ca doljenii să înțeleagă rolul acestuia și să se vaccineze. Asta este cel mai important. Avem 21.000 de doze și vor mai veni. Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, vă comunicăm că până în data de 26 octombrie au fost imunizate 3.170 persoane”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
Numărul doljenilor afectaţi de viroze respiratorii deja a început să crească, săptămâna trecută fiind înregistrate 1.224 cazuri, 393 cazuri de pneumopatii acute, iar medicii spun că vaccinarea rămâne cea mai importantă metodă de prevenţie.
„Vaccinarea este importantă în special pentru persoanele cu risc de complicaţii datorate gripei şi pentru persoanele care îngrijesc aceste persoane, care beneficiază de vaccinare gratuit prin cabinetele medicilor de familie. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau virusul imunodeficienţei umane; gravide; medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliu persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 de ani, acestea sunt grupele de risc. În afara acestor grupe de risc, care beneficiază de vaccin gratuit, vaccinarea antigripală este utilă şi pentru celelalte persoane, care pot procura vaccinul din farmacii la preţuri accesibile”, potrivit DSP Dolj.

Politica