vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Manda: „E inadmisibil ce se întâmplă la SCM Craiova!”

Administratorul public al orașului e vehement în privința managementului de la SCM Craiova, club care a mai primit un supliment bugetar de 10 miliarde lei. Manda e nemulțumit de pierderea jucătoarelor importante, precum și de proasta gestionare a marketingului după câștigarea Cupei EHF.

Sorin Manda nu înțelege cum se poate ca în nici 6 luni dintr-o sală arhiplină, echipa de handbal feminin SCM Craiova a ajuns să joace cu 2-300 de spectatori.

În cadrul emisiunii Divizia Locală de la Digi 24 Craiova, Manda a spus: „Ce se întâmplă acum la echipa de handbal feminin a Craiovei e ciudat, cred că nu au înțeles că sunt campionii europeni en-titre. În vară se puteau face multe, e inadmisibil să fii câștigătoare de Cupă EHF, iar anul următor să ai în sală 2-300 de oameni la meciuri. Ori nu știe lumea că ești câștigătoare, ori nu-ți mai faci treaba și oamenii simt. E greu să-i păcălești cu afișe puse în sala mică pentru meciuri care se desfășoară în sala mare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O să ajungem să ne luăm tricouri albe și să le scriem cu carioca”

Modul în care s-a gestionat succesul european, acțiunile de promovare ce par desprinse din evul mediu timpuriu au fost criticate de administratorul orașului: „Cu toată tăria și cu foarte mult interes sper să nu se aleagă praful de echipa de handbal. Un mic risc există. Sunt oameni care fac lucruri parcă în adins să facă rău echipei. Sunt cunoscuți, opinia publică îi cunoaște. Eu coordonez doar din punct de vedere al relației Primărie – club. Nu m-am băgat la jucătoare, nu sunt un Gigi Becali al handbalului. Avem un manager, cu siguranță cel mai bun antrenor din Craiova, mă bucur pentru el că este din generația post Tadici. SCM Craiova are manager, inspector șef, 20 și ceva de persoane angajate acolo în afară de jucători, antrenori, medici. În următorii 7-8 ani, la cum merg lucrurile, vor găsi o soluție pentru a face imagine clubului. Bucureștiul vinde, Vâlcea vinde, Cisnădie vinde, Zalăul vinde, Baia Mare vinde, Slatina vinde. La noi probabil că nu or merita fetele de la handbal. O să-i reîntreb să văd ce au făcut. Știu că fuseseră la echipele de care am vorbit înainte să se documenteze cum să facă. O să ajungem să ne luăm tricouri albe și să le scriem cu carioca, exact ca în anii 90”.

Campioanele europene sunt aduse ca la urs”

El apreciază drept ilogică prezentarea echipei de handbal feminin, campioană a Europei, pe stadion, la o oră și jumătate de la finalul primului meci oficial: Oamenii de la echipă se vor duce probabil pe stadion să transfere un jucător de acolo, pentru că din câte se pare casa lor e mai mult stadionul decât sala. Prezentarea au făcut-o acolo. Niște campioane europene sunt aduse ca la urs, o rușine din punctul meu de vedere pentru blazonul echipei”.

Manda a făcut o comparație între Vâlcea și Craiova, preconizând că titlul va merge în orașul de munte din Oltenia: Cred că e anul Vâlcii. Singurul lucru de care mi-e ciudă e că puteam să fim noi în situația lor. E emulație la fiecare meci, e sărbătoare în acel orășel de munte. Toată lumea trage la aceeasi căruță. Noi am avut meciuri la care am avut patru galerii supărate că unii erau mai sus, iar alții mai jos, că tobele unora se auzeau mai puternic și că bannerul ălora s-a dus pe sectorul celorlalți. Acolo văd de la simplul cetățean până la cea mai mare autoritate, la meci, toată lumea e în aceeași barcă. Toți fac tot posibilul ca Vâlcea să redevină regina handbalului românesc. Să nu credeți că destructurarea echipei de handbal feminin a Craiovei, prin plecările lui Pricopi și Dumanska acolo, au au avut ei un manager foarte bun. Noi din păcate trebuie să ne dăm cap unii altora”. Manda a taxat și greșelile făcute încă din iarnă, când au fost lăsate prea ușor să plece jucătoare de valoare: Plus faptul că din perioada de iarnă ar fi trebuit să fie o predictibilitate mai mare în privința jucătoarelor pe care doream să le păstrăm. Iulia Dumanska e o pierdere enormă pentru echipă, totuși au fost alese bine portărițele care au venit, dar în același timp cred că pe Elisei nu o va putea suplini nimeni la Craiova. Se vede mult în privința combativității pe care o are echipa acum”.

Acum sunt alții aproape de echipă, părelologi de profesie”

Implicat trup și suflet în sezonul precedent la echipă, Sorin Manda nu a mai călcat în Polivalentă în acest start de stagiune: S-au rupt multe din punctul meu de vedere după performanța realizată. Și în privința mea pot spune că nu mai sunt atât de aproape de echipa de handbal, nu am găsit timpul necesar să ajung la vreun meci până acum. Probabil și în perioada următoare voi sta în afara acestui fenomen. Din păcate multe din informațiile și lucrurile care se întâmplă în club nu ajung la mine, sunt vămuite, astfel încât nu pot să răspund la toate întrebările, chiar dacă m-ați prezentat ca responsabil al clubului. Acum sunt alții aproape de echipă, părelologi de profesie, oameni care spun că până acum nu s-a făcut bine și știu ei cum se face mai bine, oameni care anul trecut pe vremea asta pășeau prima dată la handbal și mai mai că strigau henț la fiecare pasă. În viața fiecărei echipe există momente de genul acesta, a fost un ciclu care a fost dus în punctul maxim din punctul meu de vedere, vedem ce se va întâmpla acum și în campionat și în cupele europene. Sperăm că vom trece în faza grupelor, dar cred că va fi greu și acest lucru”.

Administratorul orașului a dezbătut și politica de prețuri din Polivalentă: „Situația e simplă: poți să dai bilete cu valoare 0, tocmai pentru a limita numărul agreat cu jandarmii, pe care apoi Primăria, care ia decizia să fie gratis pentru copiii sub 14 ani, pentru pensionari, să le deconteze la finalul lunii pentru fiecare meci. 10 lei nu e un preț prea mare? Dădeam exemplu înainte că ne convenea că la Slatina se comercializează tricouri, acolo e vreo 15 lei biletul de intrare. Și joacă Slatina, nu câștigătoarea unei cupe europene. Primăria susține în continuare SCM Craiova. Luna trecută, undeva la peste 10 miliarde a suplimentat bugetul clubului, tocmai pentru a menține la standarde toate cele 4 secții ale SCM Craiova”.

Politica