miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fermierii primesc subvenţiile din primul minut al zilei. Aşa spune Daea

Fermierii care au depus cereri unice de plată vor primi în avans, de astăzi, subvenţiile pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă. Anunţul a fost făcut încă de vineri, în Mehedinţi, de ministrul Agriculturii care a afirmat că subvenţiile se vor da din „minutul 1” al zilei.

„Au încheiat controlul pe data de 1 octombrie, iar acum pot să dea subvenţiile pe data de 16, la minutul 1, de la cumpăna nopţii. În primele zile sunt pregătiţi acum, pentru primele operaţiuni, 450.000 de fermieri din 866.000. Nu poţi să dai banii toţi într-o zi, că este imposibil acest lucru, avem aproape un milion fermieri, este cel mai mare număr de exploataţii în România şi România este singura ţară din UE care nu a solicitat prelungirea depunerii cererilor şi este prima ţară din UE la accesarea fondurilor europene”, a spus Daea, la Mehedinţi. 

Premierul României, Viorica Dăncilă, a afirmat luni, în deschiderea şedinţei de Guvern, că astăzi vor intra la plată 100.000 fermieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar în prima zi, 16 octombrie, 100.000 de fermieri îşi vor primi bani, iar, în următoarele zile, alţi 350.000 de fermieri vor beneficia de plata în avans a subvenţiilor. Guvernul va acorda 70% din plăţile directe şi 85% din banii ce provin din Fondul european agricol pentru Dezvoltare Rurală. Astfel, în următoarele două săptămâni, vor intra în agricultură, doar din această formă de sprijin, 200 de milioane de euro. Plătind la timp subvenţiile, acordăm fermierilor sprijinul de care au nevoie, pentru pregătirea următorului an agricol”, a afirmat Dăncilă.

Politica