sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Biserică în locul unei foste școli. ”Este o ruină”

Autorităţile locale din comuna gorjeană Prigoria vor să transforme un vechi corp de şcoală în biserică. Au cerut deja acordul Ministerului Educației să aprobe schimbarea destinației imobilului, însă răspunsul întârzie să apară. Mai exact, este vorba de un corp al Şcolii Primare din satul Negoieşti al comunei Prigoria. Fosta școala nu funționează de 15 ani și a devenit chiar un pericol, ținând cont că nu mai are geamuri, iar tencuiala este căzută pe suprafeţe mari. Autoritățile și-au propus de acum doi ani să-i dea o altă utilitate şi au făcut demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a schimba destinaţia corpului de şcoală rămas o ruină.

Primarul Iuliana Iliescu a declarat că „Este o ruină, nu mai funcţionează cursuri de mulţi ani. Am întâmpinat foarte multe piedici de la Ministerul Educaţiei. Deşi nu au văzut niciodată pe teren acest imobil, mi-au trimis de fiecare dată adese să le mai dau detalii şi explicaţii, de ce vreau să renunţ la acest corp. Deocamdată, numărul de copii din satul Negoieşti este uşor de încadrat în celălalt corp de clădire care în această perioadă este în plină modernizare. Din păcate, nu reuşesc să obţin acest aviz de la minister, să elimin această ruină din curtea şcolii care, până la urmă, reprezintă un pericol pentru copii”.

În cele din urmă, autorităţile locale au de gând să pună la pământ clădirea şi pe acel amplasament să construiască o biserică. „Un after school, aşa cum sugerau dumnealor, nu este util deocamdată în satul Negoieşti. Având în vedere că biserica din sat este o ruină şi va trebui închisă, să fac demersuri pentru o bisericuţă în acest loc. Există nişte programe la Ministerul Culturii. Oricum, odată scăpaţi de avize, îi găsim în mod clar o utilizare”, a mai spus primarul localității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Foto – Pandurul

spot_img
spot_img

Politica