joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strategie pentru zootehnia din Dolj

O strategie care să asigure o activitate eficientă în zootehnie va fi realizată de crescătorii de animale din Dolj, în colaborare cu Direcţia judeţeană pentru Agricultură.
Aproximativ 30 de crescători de animale din Dolj s-au întâlnit deja, la Giurgiţa, pentru a discuta despre problemele pe care le întâmpină. Planul lor este să crească efectivele de păsări şi animale din judeţ.
Crescătorii de animale vor fi prezenţi la târgul ce va fi organizat, la sfârşitul acestei săptămâni, la Centrul Multifuncţional din Craiova.
„Evenimentul se deschide vineri, la ora 10.00 şi noi, cei de la Direcţie vom avea un simpozion la ora 12.00 în cadrul căruia vom veni cu informaţii utile”, a spus Directorul Direcţiei Agricole Dolj, Adrian Popa.
La acest târg vor fi expuse tehnologii, maşini şi utilaje agricole, sisteme de creştere şi furaje pentru animale, medicamente şi instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanţă, reviste, cărţi şi cataloage de specialitate.
Totodată va avea loc o expoziţie de animale şi păsări de rasă, cu sprijinul Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Segarcea şi al Asociaţiei crescătorilor de păsări şi animale mici de rasă din Mehedinţi. Va fi organizată şi „Tombola fermierului”, având că premiu o oaie de rasă.

Politica