luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O noapte în biblioteca „Aman”

Adulți şi copii de toate vârstele s-au adunat, vineri seară, la Biblioteca Județeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova pentru a lua parte la evenimentul „O noapte în bibliotecă”. În cea mai „lungă zi a anului”, copiii au cântat, au dansat şi s-au pictat pe față, iar părinții şi-au amintit cu drag jocurile copilăriei. Demarat în anul 2011, proiectul Nocturna Bibliotecilor, desfăşurat la nivel național, are ca scop promovarea lecturii şi a bibliotecilor publice.

Cu ocazia acestui eveniment copiii au putut cunoaşte mai bine biblioteca județeană, serviciile pe care le oferă şi spațiile în care îşi desfăşoară activitatea. Începând de la ora 18:00, cei prezenți au putut participa la expoziții de carte, desene şi pictură, vizite și prezentări tematice pentru sălile și secțiile bibliotecii, ateliere de jocuri de strategie, colorat, hand-made, audiții muzicale şi vizionări de filme şi documentare istorice, acțiunea desfăşurându-se până după miezul nopții.

Majoritatea activităților au fost destinate copiilor pentru că aceştia sunt „viitorii utilizatori de bibliotecă”. Printre acestea se numără jocuri precum „Şotron”, „Elastic”, „Prinselea”,„Țară, țară, vrem ostaşi”, şi proiecte „Spectacolul literaturii”, „Trecut, prezent şi viitor în siguranță!”, „Craiova în anul Marii Uniri”. Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani au putut participa la „Vânătoarea de poveşti” şi au avut ocazia să înțeleagă ce înseamnă să fii bibliotecar în zilele noastre prin acțiunea „Fii bibliotecar pentru o noapte!”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucian Dindirică, manager Biblioteca Județeană „Alexandru şi Aristia Aman” Craiova spune că numărul copiilor care vin să împrumute cărți creşte semnificativ în următoarele săptămâni, ca urmare a acestui eveniment.

„De fiecare dată încercăm să aducem noutăți în sensul de activități sau lucruri care sunt atractive pentru cei mici mai ales că de fiecare dată ne-am format ca țel în astfel de activități şi am ținut foarte clar că totul este special pentru copii pentru că ei sunt viitorii utilizatori de bibliotecă. De fiecare dată, cel puțin două săptămâni, se simte un plus şi la numărul de utilizatori şi la numărul de cărți împrumutate şi la Varietatea domeniilor accesate pentru că în fiecare an colegele mele prezintă lucruri care de obicei nu merg cum s-ar spune în marketing, lucruri care cumva rămân prăfuite pe anumite rafturi şi atunci acesta este momentul în care încercăm să le scoatem puțin în față, să le facem cunoscute încercând să le dăm mai departe către utilizatori”, a declarat Lucian Dindirică.

Oana Bică, vicepreşedinte al Consiliului Județean Dolj, i-a încurajat pe toți să citească şi i-a felicitat pe cei de la Biblioteca Județeană pentru reuşita evenimentului: „Cartea nu dăunează şi este o instituție prietenoasă care îşi deschide porțile larg atât pentru copii cât şi pentru persoane de toate vârstele şi aş vrea să-i felicit pe colegii noştri de la Biblioteca Județeană pentru efortul pe care-l fac an de an ca această acțiune să aibă câteva sute de participanți”.

 

Politica