luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Audierea Adinei Florea, amânată

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat joi, pentru 8 octombrie, audierea Adinei Florea, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

Începutul audierii în CSM a Adinei Florea a fost una tensionată, deoarece un procuror al Consiliului a solicitat amânarea interviului, deoarece există suspiciunea ca ea să aibă o abatere disciplinară, însă ministrul s-a opus.

Procurorul Adina Florea, propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie, ea a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica