marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pași spre îmbunătățirea drumului pe Clisura Dunării. Se asfaltează DN 57 între Orșova și Eșelnița

Se fac pași spre îmbunătățirea drumului de pe Clisura Dunării. În Eșelnița au început lucrările de reabilitare pe DN 57. Este vorba despre un tronson de 5 kilometri, între centrul localității Eșelnița și limita cu intravilanul municipiului Orșova.

„În sfârșit, după mai mulți ani în care am făcut demersuri, am ajuns și la acest moment deosebit de important nu numai pentru locuitorii comunei Eșelnița cât și pentru toți turiștii care traversează această comună în drumul lor către Clisura Dunării. Încă din 2014 am început să fac demersuri pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe DN57. În toamna lui 2014 s-au alocat bani și s-au asfaltat 5,6 kilometri dincolo de Dubova către Șvinița pe trei tronsoane unde, pur și simplu, nu mai era asfalt. În acești ani, chiar în clisură și dincolo de Dubova s-au mai făcut reparații, s-au turnat covoare asfaltice și iată că anul acesta după vizita domnului director general Neaga, în vara acestui an, în Clisura Dunării s-au alocat banii necesari pentru a se asfalta acești aproximativ 5 kilometri de la jumătatea comunei Eșelnița și până la limita cu teritoriul administrativ al municipiului Orșova. Vom avea covoare asfaltice pe această porțiune și sperăm noi să se circule în condiții extraordinare pe acest tronson la anul când vom avea un aflux de turiști pe Clisura Dunării”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
În luna iunie, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a efectuat o vizită de lucru, în județul Mehedinți, la invitația președintelui Consiliului Județean, Aladin Georgescu. În urma discuțiilor purtate s-a stabilit să se efectueze lucrări de întreținere pe mai multe tronsoane ale DN 57, DN 67 și DN 56.
„Oficialii au convenit să se facă lucrări de refacere a covorului asfaltic pe o distanță de aproximativ cinci kilometri, între municipiul Orșova și biserica din centrul comunei Eșelnița”, arăta la acea dată CJ Mehedinți.
Pe de altă parte, s-a stabilit demararea procedurilor de asigurare a iluminatului public în zona podului de la statuia lui Decebal.
Conform CJ Mehedinți, vizita de lucru a continuat pe DN 67, pe Dealul Colibași.
„Prima concluzie este că trebuie să intervenim cât mai rapid. Am făcut acum un plan și ca și dincolo, la Eșelnița, am stabilit ca în luna septembrie să se finalizeze lucrările de intervenție. Se vor face în ambele locuri lucrări de întreținere, covoare asfaltice și marcaje, care să îmbunătățească siguranța traficului și confortul participanților la trafic”, a declarat, în iunie, la Mehedinți, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

În această vară, pe DN56C, DRDP Craiova a realizat covoare antiderapante în apropierea trecerilor de pietoni.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica