luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisia de la Veneţia a venit la Bucureşti

O delegaţie a Comisie de la Veneţia va efectua, joi, o vizită la Bucureşti, în cadrul pregătirii unui aviz privind modificările Codurilor penale.
Membrii delegației se vor întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei.
Din delegaţie fac parte: Alexander Baramidze (Georgia), Martin Kuijer (Olanda), Jorgen Steen Sorensen (Danemarca), Guido Neppi Modona (Italia), Marc Touillier (Franţa) – experţi; Thomas Markert, Artemiza Chisca (de la Secretariatul Comisiei).

Astfel, joi, între orele 8.00 – 9.15, delegaţie va avea o întrevedere la sediul Ministerului Justiţiei cu ministrul Tudorel Toader, între 9.30 şi 11.30 cu parlamentarii din Comisia special pentru Legile Justiţiei, condusă de deputatul PSD, Florin Iordache, iar în intervalul 12.00 – 12.45 cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Tot joi, delegaţia se va întâlni şi cu reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, la sediul instituţiei, între orele 14.00 şi 16.00.

Vineri, Comisia de la Veneţia are programată o întâlnire cu adjuncutul Procurorului General, Bogdan Licu, între orele 9.00- 11.30, şi cu reprezentanţi ai DNA şi ai DIICOT. De la ora 12.00 la ora 13.30, delegaţia va avea o întrevedere cu preşedinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, apoi între 14.45 şi 16.15 Comisia de la Veneţia se va întâlni cu reprezentanţa Comisiei Europene în România. Nu în ultimul rând, între orele 16.30 şi 18.30 delegaţia va avea o întrunire cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După vizita din 11 iunie, Comisia de la Veneţia a recomandat autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, pe 13 iulie, Comisia a prezentat avizul preliminar pe tema proiectelor de amendamente asupra a trei legi din România în domeniul justiţiei, după sesizări de evaluare făcute de preşedintele României şi de Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
În conformitate cu procedura avizelor preliminare în cazurile urgente, Comisia de la Veneţia a autorizat transmiterea evaluării autorităţilor române și urmează să susţină acest aviz, fără modificări, în sesiunea plenară din octombrie.

Politica