duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turci, ridicaţi dintr-o şcoală din Republica Moldova

Şapte turci au fost reţinuţi la Chişinău de Serviciile de Informaţii fiind acuzaţi de legături cu islamişti. 

Este vorba despre directorul liceului turc „Orizont” din Chişinău şi alte şase persoane care au fost reţinute joi dimineaţă de forţele Serviciilor de Informaţii şi de Securitate din Moldova (SIS) existând suspiciunea că ar întreţine legături cu o organizaţie islamistă.

Invocând prevenirea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, Centrul Antiterorist al SIS susţine că a colaborat cu serviciile secrete din alte ţări şi că a efectuat acţiuni concomitent în mai multe colţuri ale ţării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amnesty International Moldova a semnalat încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, în privinţa administraţiei reţelei de licee „Orizont”. Organizaţia arată că Serviciul de Informaţii şi Securitate a încălcat procedura de reţinere, percheziţionare şi ridicare, şi a violat normele ce privesc libertatea şi securitatea persoanelor, stipulate în convenţiile la care Republica Moldova este parte.

Directorul Liceului Internaţional de Informatică de la Bucureşti, Mustafa Oz spune că 30% dintre acţiunile liceului „Orizont” din Chişinău, unde au fost efectuate arestările, sunt deţinute o organizaţie finanţată de oameni de afaceri turci.

Mustafa Oz mai spune că se aşteaptă la presiuni şi în România.

În legătură cu acuzaţiile Serviciilor de Informaţii de la Chişinău, reprezentantul liceului bucureştean spune că acestea sunt nefondate.

„Acelaşi lucru s-a întâmplat în Kosovo, în Mongolia, unde a fost o tentativă de răpire similară, dar autorităţile au reuşit să împiedice aceste acţiuni mafiote. Pentru că ei nu merg pe căi legale, prin justiţie” spune Mustafa Oz care atrage atenţia asupra faptului că lucrurile de acest gen nu s-au petrecut în ţări în care democraţia funcţiona ci numai în ţări în care raporturile democratice sunt fragile.

Politica