joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şedinţa CSAT, suspendată

Şedinţa CSAT a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect de buget, în care trebuie să explice motivaţiile pentru tăierile bugetare în zona securităţii naţionale, în condiţiile unei rectificări bugetare puternic pozitive, a anunțat, într-o declarație de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele a explicat că, având în vedere faptul că este vorba despre o rectificare pozitivă, este inexplicabilă tăierea bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale, precizând că șefii respectivelor instituții au declarat că, în aceste condiții, nu pot fi îndeplinite obiectivele stabilite tot de CSAT.

Prin urmare, nu s-a putut obține consensul necesar avizului CSAT și, în aceste condiții, președintele a decis suspendarea ședinței, pentru ca Guvernul să elaboreze un nou proiect de rectificare și să reia discuțiile cu instituțiile vizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ședința prezidată de președintele Klaus Iohannis au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, șeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, șeful SIE, Gabriel Vlase, consilierul prezidențial Ion Oprișor, secretarul CSAT Mihai Șomordolea. Șeful SRI, Eduard Hellvig, a fost înlocuit de Răzvan Ionescu, prim adjunct. 



Politica