sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

CSU Craiova umilește Dinamo și urcă pe podium!

Nou-sositul Koljic și căpitanul Mitriță au hingherit „câinii” din Ștefan cel Mare, într-o atmosferă de poveste. În urma victoriei, oltenii urcă pe 3, poziție pe care vor rămâne în pauza generată de meciurile naționalei.

 

CSU Craiova – Dinamo București   3-0

Au marcat: Koljic 45+2, Mitriță 69, 75

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 24.000

CSU Craiova: Pigliacelli – Borța, Kelic, Tiago, Briceag – Cicâldău (58 Mateiu), Fedele – Bărbuț, Mitriță (80 Burlacu), Bancu – Koljic (88 Mihăilă). Antrenor: Devis Mangia.

Dinamo: Penedo – Delorge, Popescu, Katsikas, R. Grigore – Cooper, Gomelt – Pesic (72 Popovici), Nistor, Salomao – D. Popa (64 Axente). Antrenor: Florin Bratu.

Arbitru: Marcel Bîrsan.

Contrar strategiei folosite până acum cu nou-veniții, ce aveau nevoie de perioadă de acomodare, Devis Mangia l-a luat pe Koljic de pe scara avionului și l-a aruncat în lupta cu Dinamo. Tactica dă roade, atacantul bosniac încheie cu gol o repriză alertă, cu ocazii la ambele porți. Koljic pune excelent capul la centrarea lui Cicâldău, lovitura scutură ațele în prelungirile reprizei, iar vârful continuă recitalul început la Krupa în acest sezon, ajungând la 9 goluri în 8 meciuri.

În actul secund, Dinamo se prăbușește. CSU face spectacol în teren, avându-l pe Mitriță în seară de grație. Din careu, Mateiu respinge până la Bancu, care-l deschide în adâncime pe Mitriță, iar Piticul Atomic al Craiovei trimite pe lângă Penedo pentru 2-0. Câteva minute mai târziu, căpitanul oltenilor, după un un-doi cu Koljic, rămâne singur cu portarul și-l execută, desăvârșind o seară absolut magică pentru olteni.

Mangia a explicat de ce l-a forțat pe Koljic

La finalul partidei de pe Oblemenco, Devis Mangia a spus: „Am făcut și câteva greșeli, dar rezultatul este foarte bun. Prima repriză a fost una echilibrată, dar în partea a doua am condus noi. E o echipă care muncește, băieții merită toate aplauzele. Sunt mulțumit de felul în care a jucat Koljic, dar și de Mitriță, de Bancu, de toți băieții. Pe Koljic am decis să-l las să joace imediat, dar trebuie să lucrăm. După data de 3 septembrie, când se închide mercato, trebuie să muncim și mai mult pentru a-l integra în sistemul echipei. Pentru Koljic nu a fost ușor în prima parte a partidei, de-abia a venit, dar pentru viitor mi-a dat idei foarte bune. Pentru un antrenor dacă are de unde să aleagă este simplu. Apoi depinde și de inteligența băieților, care trebuie să înțeleagă că vor trebui să muncească pentru a se menține la un nivel înalt”.

Mitriță: „Suntem foarte fericiți”

Autor al dublei care a umilit Dinamo, Mitriță a spus: „Suntem foarte fericiți că am câștigat împotriva lui Dinamo, rivala noastră. Ați văzut ce-a fost și în teren, și în tribune. Tot ce aveam nevoie în această perioadă era răbdarea suporterilor. Gazonul a arătat mai bine față de meciurile precedente. Aveam nevoie de un pivot, să intre în combinații, să protejeze, să îmi dea mingea mai departe. A venit și Nuno Rocha. Ambele goluri au fost frumoase, Nicu a dat o pasă bună, al doilea la fel a fost frumos, după o combinație foarte bună”. Căpitanul craiovenilor nu a ascuns că își dorește să fie om de bază sub comanda lui Cosmin Contra: „Trebuie să facem mândră țara, să câștigăm aceste două meciuri. Eu îmi doresc să fiu titular la națională, dar depinde ce hotărăște Mister. Eu mă voi pregăti cât voi putea mai bine”.

 

Koljic: „Asta e meseria mea!”

Prima declarație în alb-albastru a lui Elvir Koljic: „Pentru un atacant este normal să înscrie, nu mă voi opri aici! Acesta este job-ul meu, să marchez și să dau pase decisive. A fost o atmosferă fantastică, colegii mă anunțaseră în prealabil ce mă așteaptă. Sunt suporteri extraordinari”. Koljic a comentat și declarația fostului goalkeeper al Craiovei: „Faptul că Adnan Guso m-a comparat cu Dzeko nu poate decât să mă flateze. În opinia mea este cel mai bun atacant, dar am foarte mult de muncă pentru a ajunge la nivelul lui Dzeko”. Atacantul bosniac se felicită că a semnat cu gruparea olteană: „Au existat și alte oferte, dar nu s-au concretizat.

Aprecieaz că am luat decizia cea mai bună că am venit la Craiova, este un club unde jucătorii tineri pot crește și face apoi pași înainte”.

Liga 1 – etapa 7

Sepsi – Dunărea Călărași        1-0

Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș  0-1

Astra – Voluntari 0-0

CSU Craiova – Dinamo București    3-0

Astăzi, ora 21:00

Poli Iași – Concordia Chiajna

Partidele CFR Cluj – FC Viitorul, FCSB – FC Botoșani s-au jucat după închiderea ediției.

Clasament

  1. FCSB 6 4        1        1        16-6  13
  2. CFR Cluj 6 3        3        0        8-4    12
  3. CSU Craiova 7 3        2        2        13-6  11
  4. Astra Giurgiu 7 2        5        0        8-4    11
  5. Sepsi 7 3        2        2        6-4    11
  6. Mediaș 7 3        2        2        8-9    11
  7. Dinamo 7 3        1        3        11-14 10
  8. Dunărea Călărași 7 2        3        2        6-6    9
  9. FC Botoșani 6 1        4        1        7-6    7
  10. Hermannstadt 7 2 1        4        7-8    7
  11. FC Viitorul 6 2        1        3        6-7    7
  12. Concordia Chiajna 6 2        1        3        6-8    7
  13. Poli Iași 6 1 2        3        3-11  5
  14. FC Voluntari 7 0        2        5        4-16  2
spot_img
spot_img
spot_img

Politica