vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Extinderea UPU Drobeta, undă verde la finanțare

Proiectul “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, depus de Consiliul Județean Mehedinți a primit undă verde pentru finanțare, din partea Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, au anunțat reprezentanții administrației mehedințene.
Contractul de finanțare ar urma să fie semnat curând, proiectul având o valoare de 9,6 milioane lei.
„Investiția cuprinde construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent”, arată CJ Mehedinți.
În plus vor fi amenajate suprafețele adiacente și va fi construit un heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.
„După semnarea contractului de finanțare, la nivelul Consiliului Județean vor demara procedurile pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție”, mai arată administrația mehedințeană.
Fonduri europene și pentru modernizarea DJ 607C 
Consiliul Județean Mehedinți anunță și că proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Malarişca-Balta (DJ670), L=37,157 km”, depus de Consiliul Județean Mehedinți, a fost admis pentru  finanțare cu fonduri europene în valoare de 66 milioane lei, pe Programul Operațional Regional, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.
Investiția vizează reabilitarea și modernizarea DJ607C, pe o lungime de 37,157 kilometri, cuprins între DN6- Podeni-Malarişca-Balta, iar contractul de finanțare urmează a fi semnat.
”Am gândit modernizarea si reabilitarea tronsonului DJ 607C ca o necesitate pentru cei aproape 4000 locuitori ai comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni și Balta, deoarece acest tronson nu a fost niciodată asfaltat, iar condiţiile de trafic sunt îngreunate mai ales în perioadele de ploi şi zăpezi. În urma implementării proiectului va creşte operabilitatea serviciilor de sănătate şi accesul elevilor la educaţie.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Conform CJ Mehedinți, traseul propus spre reabilitare traversează localitățile Iloviţa-Bahna-Cireşu-Podeni-Malarişca-Balta, aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni, Balta.

Politica