sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noile autogunoiere, pe traseu. Oamenii încă așteaptă: „Unii plimbă cățeii, noi plimbăm tomberonul”

Noile autospeciale de gunoi au intrat deja pe trasee, conform primarului Mihail Genoiu, iar problema așteptării îndelungate până la ridicarea deșeurilor din fața porților craiovenilor ar urma să se încheie curând. Oamenii așteaptă.
Cele șase noi autogunoiere au fost inspectate de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, viceprimarul Adrian Cosman și administratorul public Sorin Manda, vineri, la invitația directorului Salubrității, Mihai Butari. Autovehiculele achiziționate de SC Salubritate Craiova SRL au intrat pe traseu începând de sâmbătă, după cum au anunțat reprezentanții societății. Conform acestora, în urma procedurilor de achiziție, societatea craioveană va beneficia suplimentar, în activitatea sa curentă, de 6 autogunoiere, 4 autobasculante și 1 automăturătoare.
“Odată cu dotarea salubrității cu aceste utilaje atât de necesare, îi asigurăm pe toți locuitorii Craiovei că nu vor mai fi disfuncționalități în programul de ridicare al gunoiului. Cu începere chiar de mâine – sâmbătă, 25 august, acestea vor intra pe trasee și în curând se va reveni la programul normal”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.
Cu tomberonul la plimbare
Craiovenii încă așteaptă ca gunoiul să le fie ridicat din fața porților.
„Ultima dată l-au ridicat acum o săptămână. La noi, zi de ridicat gunoiul era miercurea. De atunci și eu și toți vecinii mei scoatem zilnic tomberoanele în fața porților dimineața și seara, pentru că nu vine nimeni să le golească, le băgăm înapoi în curți. Zilnic facem asta. Nici astăzi (n.r. duminică) nu a venit nimeni”, ne-a declarat o craioveancă.
Un vecin face haz de necaz: „Unii plimbă cățeii, noi plimbăm tomberonul. Cred că până la urmă o să dăm foc la gunoaie. Nu putem sta așa. Miroase urât. Nici nu mai avem unde să îl punem”.
Cele 6 autogunoiere marca Ford, cu o capacitate de 15 metri cubi și sunt prevăzute cu: camere de luat vederi amplasate în spatele suprastructurii și monitor în cabină, sistem de monitorizar prin GPS, normă de poluare Euro 6, etanșeizarea completă, pentru a preveni pierderile de levigate.
Valoarea totală a acestora este de 2.149.048,8 lei, fără TVA și au fost contractate în sistem de leasing operațional pe o perioadă de 24 luni, conform SC Salubritate Craiova SRL.
Cele 4 autobasculante marca Iveco cu o capacitate de 2 tone sunt prevăzute cu benă basculabilă trilaterală, au norma de poluare Euro 6, iar valoarea lor  este de 692.737,82 lei, fără TVA, fiind contractate în sistem de leasing financiar pe o perioadă de 60 luni.
„Autobasculantele vor fi folosite în principal în activitatea de salubrizare stradală, cât și în cea de colectare selectivă a deșeurilor de la populație, agenți economici și instituții însă vor putea fi folosite și pentru transportul materialelor antiderapante utilizate în activitatea de deszăpezire și la colectarea și transportul deșeurilor voluminoase”, au adăugat reprezentanții Salubrității.
Automăturătoarea marca DAF cu un buncăr de 7 mc este prevăzută cu sistem de aspirare, sistem de măturare, rezervor de apă, dispozitiv pentru îndepărtarea zăpezii, are o normă de poluare Euro 6 și o valoare de 884.486,40 lei, fără TVA. Și aceasta a fost achiziționată în sistem de leasing financiar pe o perioadă de 60 de luni.

Politica