marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grevă de avertisment la Medicina Legală Mehedinți

18 oameni lucrează la Serviciul Județean de Medicină Legală Mehedinți și cu toții au fost, miercuri, în grevă de avertisment, timp de două ore, nemulțumiți de o hotărâre a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţe Mehedinţi prin care, spun ei, li se taie unele sporuri salariale.

Greva de avertisment a angajaților de la Medicină Legală s-a derulat între orele 9 și 11. Angajații spun că pierd sume importante din salariu şi consideră total nejustificată hotărârea conducerii Spitalului Județean Mehedinți, notează adevărul.ro.

Este o mişcare de protest spontană a Serviciului de Medicină Legală Mehedinţi datorată unei hotărâri a Comitetului Director de zilele trecute, prin care retroactiv, adică cu 1 iulie, operează tăieri salariale la medici şi la asistenţii medicali, prin scăderea sporurilor. E vorba de sume cuprinse între 4.000-5.000 de lei la medici şi de 2.500- 3.000 de lei pe asistent, fără să ne dea niciun fel de explicaţii, să ne cheme la o discuţie. Noi am încercat să purtăm o discuţie, să vedem care este situaţia, au plecat în vacanţă şi au lăsat această hotărâre, urmând să ne primim salariile tăiate”, a precizat medicul Gheorghe Ovidiu de la Serviciul de Medicină Legală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că măsura li se aplică doar lor.

Este o situaţie destul de ciudată fiindcă în timp ce la absolut tot spitalul, la toate cadrele medicale au dat sporuri maxime, numai Serviciul de Medicină Legală a primit sporuri minime  prin această hotărâre de Comitet Director. Această tăiere urmează după alte luări de drepturi, noi normă de hrană nu am primit, nici vouchere de vacanţă, ni s-au tăiat indemnizaţiile pentru comisiile de specialitate. Au mai fost tăieri de salarii prin regulamentul de sporuri şi Legea 153 la 1 martie, deci avem o situaţie extraordinar de defavorizată în sistemul sanitar şi în Spitalul Judeţean Mehedinţi, cu toate că avem venituri proprii, aducem 3 miliarde lei vechi anual la bugetul spitalului şi vedem că această conducere a spitalului nu reuşeşte să asigure buget conform necesităţilor şi conform regulamentului de sporuri. Noi muncim în cele mai grele condiţii din sistemul sanitar şi primim cele mai mici sporuri, nu este posibil aşa ceva”, a mai afirmat, pentru sursa citată,  medicul Gheorghe Ovidiu.

Protestatarii speră ca hotărârea să fie anulată, iar până se va întâmpla acest lucru vor continua protestul. Astăzi vor fi din nou în grevă de avertisment, urmând ca de vineri să întrerupă lucrul.

Sursa foto: adevărul.ro

Politica