miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Slatina caută 28 de specialiști pentru un proiect de 11 milioane lei

Spitalul Județean de Urgență Slatina angajează 28 de specialiști pentru un proiect pe care l-a accesat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Este vorba despre proiectul ”Spitalul Județean de Urgență Slatina- Centrul de excelență pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănatate în context transnațional inovativ”, iar pentru a-l implementa unitatea medicală are nevoie de experți în proceduri și specialiști în domeniul medico-sanitar. Contractele sunt pe o perioadă de 19 până la 29 luni.

Cei interesați își pot depune dosarele de candidatură până pe 2 august.

Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane lei, din care peste 9 milioane lei sunt fonduri UE, urmează să se desfășoare până în ianuarie 2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin acesta, SJU Slatina urmărește „îmbunătățirea nivelului de competențe pentru un număr de 870 de profesioniști implicați în domeniile prioritare de sănătate, pentru a asigura creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate în domeniul asistenței medicale”.

Conform proiectului, din grupul țintă vor face parte 780 de profesioniști implicați în domeniile prioritare de sănătate din regiunile mai puțin dezvoltate din România, cu precădere din Regiunea Sud-Vest Oltenia și 90 de profesioniști implicați în domeniile prioritare de sănătate din Regiunea București-Ilfov (reprezentând minim 10% din grupul țintă).

Pe parcursul celor 3 ani de implementare, cei 870 profesioniști implicați în domeniile prioritare de sănătate ce aparțin grupului țintă, pot participa la mai multe cursuri de formare EMC, ce vizează ca domeniu al formării profesionale specifice cel puțin unul dintre domeniile prioritare ale programelor de sănătate, respectiv: sănătatea femeii și copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală, boli rare (inclusiv genetica medicală). Astfel, obiectivul general va contribui la aducerea în prim plan a importanței formării profesionale a cadrelor și concomitent a necesității de adaptare a procedurilor de lucru la condițiile practice în care sunt aplicate de catre personalul medical. În acest sens, în cadrul proiectului se vor desfășura programe de formare, schimburi de experiență/schimburi de bune practici, inclusiv în contextul acțiunilor de cooperare transnaționale asigurate cu sprijinul partenerului din Italia, Consorzio Italiano per la Ricerca in Medicina (C.I.R.M.), un consorțiu de cercetare cu peste 15 ani de experiență în domeniul medical, în scopul creșterii accesului la servicii medicale și servicii sociale de interes general și raportate la cerințele de calitate europene”, potrivit SJU Slatina.

O parte din bani, mai exact 765096.22 le, vor fi folosiți pentru achiziția a două ecografe pentru secțiile de obstetrică-ginecologie, un dermatoscop, vizualizator vene, defibrilator, manechin resucitare cardio-respiratorie, calculatoare, imprimante și altele.

Toate aceste echipamente se vor folosi în descursul celor trei ani pentru tot programul de formare profesională”, conform SJU Slatina.

Politica