joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei mai mulți beneficiari ai programului „Tomata” sunt din Olt

Agricultorii care s-au înscris în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul 1 vor primi banii în următoarele zile. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a virat în conturile Direcţiilor Agricole Judeţene suma de 150,728 milioane de lei (echivalentul în euro a 32,772 milioane de euro), pentru agricultori.

Numărul total al beneficiarilor este de 10.924, iar cei mai mulţi provin din judeţele Olt (3.805), Galaţi (1.505), Giurgiu (1.427) şi Dolj (1.326), după cum a anunțat Ministerul Agriculturii.
“Reamintim că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative”, au transmis reprezentanții MADR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica