joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„New York Daily News” a concediat jumătate din echipa de știri

Publicația „The New York Daily News” renunţă la jumătate dintre posturile redacţiei și asta, după ce Grupul media Tronc, care mai deţine publicaţiile Chicago Tribune şi Baltimore Sun, a cumpărat cotidianul în urmă cu mai puţin de un an, pentru suma de doar 1 dolar.

Anunţul a fost făcut într-un e-mail intern transmis angajaţilor, potrivit unor surse din companie.

Creat în 1919, apolitic până de curând, The New York Daily News este un critic acerb al lui Donald Trump și se distinge în competiția cu rivala New York Post prin abordarea mai apropiată de cetățean, populistă, adresându-se în special muncitorilor.  În ultimii ani, Daily News a făcut o prioritate din lupta contra armelor de foc, cu prime pagini dure.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre persoanele concediate se numără redactorul-şef, Jim Rich, care va fi înlocuit de editorul unei publicații regionale din Allentown, Pennsylvania şi editorul-şef Kristen Lee.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, care s-a aflat de multe ori în dezacord cu publicaţia, a declarat pe aceeaşi platformă că decizia „Tronc de a goli redacţia este proastă pentru politica locală şi un dezastru pentru oraş”. Acesta a adăugat că Tronc ar trebui să vândă titlul cuiva angajat în favoarea jurnalismului local.

Tronc a cumpărat NY Daily News în toamna anului trecut, de la magnatul din domeniul imobiliarelor Mortimer Zuckerman, proprietar al ziarului din 1993, când l-a achiziţionat pentru 36 de milioane de dolari.

În redacția acestui cotodian a lucrat regretatul editorialist laureat al Premiului Pulitzer Jimmy Breslin.

 

Politica