marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Captură impresionantă de țigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți – Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Timişoara au confiscat 5490 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 66.000 de lei care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, conducătorul autoturismului a fost prezentat instanţei care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. La sfârșitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, ocazie cu care a fost oprit în trafic un autoturismul condus de un cetățean român. În urma verificării autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 5490 de pachete cu ţigări mărcile Marvel, Compliment și Marble, fără marcaje fiscale, iar asupra şoferului maşinii suma de 2063 lei.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de aproximativ 66.000 de lei, autoturismul în cauză și suma de bani au fost indisponibilizate la sediul STPF Mehedinți în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege. Conducătorul autoturismului a fost prezentat instanţei care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 01.07.2018

Autoturism căutat în Belgia, depistat în PTF Porțile de Fier II

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Porțile de Fier II – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara au depistat un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de 70.000 de lei, căutat de autoritățile din Belgia. În data de 30.06.2018, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II – Sectorul Poliției de Frontieră Porțile de Fier II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o persoană de sex feminin M.R., în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în Mehedinţi, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Germania. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile belgiene. Față de cele constatate, femeia în cauză a declarat că a împrumutat autoturismul de la o cunoștință și nu ştia că acesta este căutat de autoritățile din Belgia. Totodată, autoturismul, în valoare de aprox.70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Politica