Mehedinți: Mehedinți Gaz, amendată cu 40.000 de lei

Mehedinți Gaz a încasat o amendă de 40.000 de lei de la Ministerul Energiei. Motivul, societatea nu a respectat termenele prevăzute pentru extinderea rețelei de gaze naturale în municipiul Drobeta Turnu Severin. Din 2003 de când societatea deține exclusivitatea în privința extinderii și distribuției de gaze naturale în Mehedinți, s-au realizat mai puțin de 10 % din obligațiile prevăzute în contract cu privire la extinderea rețelei de gaze naturale.

Mehedinți Gaz a fost chemată la Ministerul Energiei și a fost amendată cu 400 milioane lei vechi, pentru nerespectarea termenelor și îi asigur pe severineni că voi urmări cu atenție ca această companie să își execute obligațiile care îi revin prin contract, iar dacă nu o va face, va fi amendată de câte ori este nevoie până își va îndeplini obligațiile. Nu ne putem bate joc de severineni, de locuitorii din Șimian, Butoiești, din Tâmna și Strehaia pentru că nu este posibil ca o companie care are din 2003 concesionarea acestui serviciu în toate localitățile să realizeze până acum doar 10 % din volumul de investiții”, a anunțat deputatul Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți.

Pe de altă parte, în condițiile în care reprezentanții Mehedinți Gaz s-au obișnuit să dea vina pe primărie pentru că le-ar pune bețe în roate și nu le emit în termen rezonabil autorizațiile de construcție în vederea extinderii rețelei de gaze naturale, consilierii PNL au de gând să depună un proiect în vederea reducerii perioadei de emitere a autorizației de construcție în vederea extinderii rețelei de gaze naturale.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și de a combate teza folosită de Mehedinți Gaz cum că primăria pune bețe în roate acestei extinderi a rețelei, împreună cu grupul de consilieri ai PNL vom depune de îndată un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede stabilirea unui termen de cel mult 10 zile de la depunerea documentațiilor pentru emiterea autorizației de construcție în cazul executării lucrărilor de extindere a rețelei de gaz și de racordare a persoanelor fizice și juridice la rețeaua de gaz a orașului”, a declarat Daniel Cîrjan, prim-vicepreședinte PNL Mehedinți și viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Extinderea rețelei de gaze naturale este o urgență maximă pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin, mai ales că nu se știe ce se va întâmpla cu termoficarea în iarnă a municipiului.

Populare

Recomandări

New Yorkul caută un „țar al șobolanilor”

Biroul primarului Eric Adams caută un „director de atenuare...

Două case au luat foc, în Mehedinți

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...

Numărul jandarmilor a fost suplimentat la Rânca, Runcu și Tismana

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana au fost...

Programul Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor

Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru...