joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lectură în aer liber, la Craiova. O pătură, o carte şi poftă de citit, suficiente pentru o seară de neuitat

Cu mic, cu mare, cu o pătură, una sau două cărțși poftă de lectură, craiovenii și-au dat întâlnire, vineri seara, în părculețul de lângă Piața „Mihai Viteazul”. Astfel, iubitorii de carte au răspuns invitației bibliotecii craiovene de a participa la proiectul „Pătura care citeşte”.

Ideea a fost lansată la Timișoara în 2013, de Biblioteca Județeană „Sorin Titel”, instituție care deține și marca înregistrată, iar din 2015 s-a desfășurat și la Craiova. Proiectul s-a desfăşurat în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, ediția a XXII-a, și a încheiat seria de acțiuni organizate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în perioada 1-8 iunie.

Pur şi simplu iubim cartea cupărată din librării”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel ca în cazul edițiilor anterioare, craiovenii au venit în centrul Craiovei cu o carte și o pătură pentru a se bucura de aer curat, cărți, muzică, pictură pe față, literatură și artă. „Proiectul este inedit. Am venit cu băieţelul meu care are 4 ani şi căruia îi place să îi citesc poveşti. Nu folosim tableta, nu cărţi pdf, ci pur şi simplu iubim cartea cupărată din librării. Este important să îşi obişnuieşti copilul în această direcţie, cel puţin din punctul meu de vedre”, a spus una dintre mămicile participante la eveniment.

Portrete realizate pe loc, muzică, poezie şi tombolă cu premii

Cu acest prilej, iubitorii de lectură au putut vizita expoziția de pictură realizată de membrii Cenaclului artiștilor plastici „Constantin Brâncuși” din Craiova, și-au putut realiza portretele, bucurându-se de asemenea de momente artistice, de muzică și poezie. La final, organizatorii au pregătit și o tombolă cu premii, cinci cititori primind cărțși materiale educative puse la dispoziție de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Politica