vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pensionarii şi profesorii nu primesc banii înainte de Paşte

Bugetarii primesc salariile înainte de Paşte, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Nu şi profesorii, spun sindicaliştii din sistem. Nici pensionarii nu se află pe lista privilegiaţilor care primesc banii mai devreme în această lună.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Parlament, că bugetarii îşi vor primi salariile înainte de sărbătorile pascale, dar că pensiile nu vor fi distribuite în această săptămână deoarece ar fi perioada prea mare până la următoarea pensie, informează Mediafax.

Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte. Pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a spus Dăncilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare însă că nu toţi bugetarii vor primi banii mai devreme.

Preşedintele Federaţiei Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajaţii din educaţie nu îşi vor primi salariile înainte de Paşte din cauza unor proceduri pe care Guvernul nu le-a luat în calcul atunci când a anunţat că bugetarii vor avea banii înaintea sărbătorilor.

„Nu toţi bugetarii sunt în situaţia fericită de a-şi primi salariile înainte de Paşte. Cei care au dat declaraţii din partea Guvernului nu au cunoscut care sunt procedurile de plată, cel puţin în sistemul preuniversitar. Programul de salarizare în sistem a suportat modificări până la începutul acestei săptămâni. După ce va deveni funcţional, secretarele şi contabilele trebuie să facă ştatele de personal, să le înainteze către inspectorate pentru a fi avizate. După ce se fac ştatele de personal, urmează să fie făcute cele de plată, care merg şi astea la avizare. După ce se întâmplă acest lucru, încep deschiderile de cont către trezorerii şi după acest lucru, se pot fac viramentele în conturile colegilor, lucru imposibil să se mai întâmple în două zile. Acum s-a creat această stare de tensiune incorectă, anormală pentru sitemul preuniversitar. Guvernul s-a pripit. Mai înainte trebuie să verifici să vezi dacă se poate din punct de vedere tehnic. Nu banii sunt problema”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Marius Nistor.

Politica