vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secția de Psihiatrie a SJU Slatina, relocată

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Olt, de joi, s-au făcut ultimii paşi înaintea demarării procedurii de licitare a proiectului de reabilitare şi modernizare a fostei Creşe nr. 1, din strada Trandafirilor, unde va fi relocată Secţia de Psihiatrie a SJU Slatina.

Consilierii judeţeni au votat şi aprobat două proiecte de hotărâre cu privire la imobilul situat în strada Trandafirilor. Este vorba despre acordul de principiu pentru schimbarea destinaţiei imobilului, aflat în domeniul public al judeţului şi în administrarea Spitalului Slatina. Cea de-a doua hotărâre a vizat demolarea unor aneze ale fostei Creşe nr. 1.

Secţia de Psihiatrie, în acest moment, este tot în oraş, într-un cartier de blocuri locuite. Din punctul nostru de vedere, spaţiul în care vrem să o mutăm se pretează pentru astfel de activităţi, mai ales că este izolat de restul oraşului printr-un spaţiu verde adecvat. Credem că acea creşă numărul 1, în momentul de faţă, este un pericol pentru cetăţenii din jur pentru că este abandonată şi înţeleg că acolo intră tot felul de persoane care se aciuează în acea clădire de doi-trei ani, de când am câştigat procesul şi am preluat-o de la şcoala postliceală privată care o avea în folosinţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca şi cu alte ocazii, consilierii PNL au decis să nu voteze proiecte de utilitate publică. Motivul pentru care nu au fost de acord cu cele două hotărâri care vizau Creşa nr. 1 a fost faptul că cetăţenii nu au fost întrebaţi dacă vor sau nu să aibă în vecinătate o secţie de psihiatrie.

Am spus-o şi în şedinţele de consiliu judeţean trecute, problemele psihice nu sunt un virus, nu se transmit peste gard, astfel încât să fie probleme. Din păcate, deşi medical nu a fost demonstrat, se pare că prostia se transmite”, a fost replica lui Marius Oprescu pentru opoziţia de carton din CJ Olt.

Odată cu aprobarea acestor două hotărâri de consiliu, licitaţia pentru reabilitare şi modernizare intră în linie dreaptă.

Mâine (n. r. – vineri), cel târziu săptămâna viitoare documentaţia va fi urcată în SEAP. Sper ca într-un timp foarte scurt să avem constructor şi să demarăm lucrările”, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Politica