vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL, posibilă sesizare penală pe raportul primarului. Liberalii n-au spus concret cum s-a încălcat legea

Apropiata ședință a Consiliului Local Municipal și cea a Consiliului Județean Dolj i-a scos pe consilierii liberali în conferință de presă, așa cum ne-au obișnuit deja, să anunțe care sunt proiectele de pe ordinea de zi, a celor două ședințe, cu care nu sunt de acord.

Flavius Sirop a vorbit despre un „ping-pong” făcut „cu speranțele tinerilor craioveni care ar fi vrut să își cumpere o locuință”, referindu-se la construcția cartierului chinezesc care urma să fie predat Agenției Naționale de Locuințe pentru realizarea lui.

Iată, ajungem aproape de faza finală a acestui ping-pong și nu trag speranțe că se va finaliza acest proiect și după ce o luăm pe calea aceasta nu prea mai sunt multe lucruri de îndreptat de către Primăria Craiova. Mă refer la cartierul chinezesc lansat cu surle și trâmbițe, lansat la prețuri avantajoase pentru tineri. Pe ordinea de zi se propune transmiterea către ANL, bineînțeles exportarea acestei probleme din ograda proprie, după cum s-a obișnuit primăria noastră, a acestui cartier. La durata contractului ar fi trebuit să fie prevăzut un termen foarte clar, cum contractul cu Ministerul Apărării are un termen foarte clar”, a spus Sirop referindu-se la faptul că până în 2020 blocurile de locuințe destinate militarilor ar trebui să fie gata. Întrebat dacă a luat legătura cu Ministerul Apărării și dacă a întrebat dacă vor fi sau nu de acord cu o eventuală prelungire a termenului, consilierul local Flavius Sirop a recunoscut că nu a făcut-o și că nu are nici o situație exactă a cheltuielilor efectuate de primărie cu acest proiect, dar că o va solicita în următoarea perioadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un proiect pe care liberalii nu îl vor vota în ședința de consiliu local de joi este înființarea unei societăți comerciale care să se ocupe de administrarea de imobile din Craiova.

Raportul primarului, copy-paste din raportul fostului primar

Liberalul Mihai Firică a criticat raportul primarului privind starea economică și socială a orașului, raport ce va fi prezentat joi, în ședința de consiliul local, afirmând că a fost copiat după raportul fostului primar, fiind înlocuite doar unele cifre. În plus, Firică a spus că va face și o sesizare penală legată de acest raport.

„„Primarul Genoiu este hoț și mincinos. Primarul Genoiu în foarte multe situații prezintă lucruri care nu îi aparțin, care și le asumă și eu am citit mai multe pagini din acest raport pe 2017. Am luat starea economică, de exemplu, (…) și am citit (…) Eu am și acest obicei de a consulta și alte documente în paralel și am luat raportul pe 2015, care atunci era primar un alt primar, Lia Olguța Vasilescu, și am luat și am citit (…) la un moment dat am avut un deja vu și îl acuz acum pe primarul Genoiu de copy-paste și că i-a furat munca Liei Olguța Vasilescu. Decât cifrele sunt schimbate. (…) Într-adevăr cifrele statistice diferă, dar dacă fac o analiză, în 2015 vine primarul Lia Olguța Vasilescu și prezintă evoluția activității industriale realizate în județul Dolj, evidențiază în anul 2015 o creștere cu 18,9% față de 2014. Raportul domnului Genoiu spune că, în aceleași fraze, în anul 2017 o creștere cu 55,8% față de anul 2016. Eu solicit primarului Genoiu, dată fiind și modul de redactare, retragerea raportului, refacerea raportului și prezentarea într-o viitoare ședință de consiliu local și, de asemenea, să ofere explicații pentru toate aceste cifre pe care le prezintă. Un alt element pe care l-am remarcat în raportul pe care urmează să îl prezinte domnul Genoiu este că își asumă activitățile unor instituții care nu sunt în subordinea primăriei (…) Mai sunt și alte elemente dar mă voi consulta cu specialiști și în situația în care mi se vor confirma toate acele suspiciuni voi face și o sesizare penală tot pornind de la aceste rapoarte”, a precizat Firică fără a spune clar ce suspiciuni are.

În ceea ce privește Consiliul Județean Dolj, liberalul Cosmin Călin a reamintit că partidul pe care îl reprezintă propune înființarea unui bazin olimpic pe locația stadionului Tineretului, dar și despre ideea amenajării de perdele forestiere de protecție pe marginea drumurilor din județ.

Liberalii au mai vorbit în conferință despre faptul că își doresc inițierea unor demersuri pentru înfrățirea cu un municipiu și un raion din Republica Moldova, reluarea proiectului Zilele Basarbiei și Bucovinei, care s-a desfășurat între anii 2005-2012, dar și reînființarea Aleii Personalităților.

Politica