luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mărţişor muzical, la Muzeul de Artă

Un mărţişor atipic a fost oferit, sâmbătă, la Muzeul de Artă din Craiova, celor care au răspuns invitaţiei făcută de preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, filiala Dolj, Romeo Tiberiade. Cei prezenţi, între care Eliza Peţa, deputat, şi Radu Preda, senator, dar şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu, au asistat la un caffe concert impresionant prezentat de Instrumentişti de prestigiu din Craiova.

Artiştii care au încântat publicul sunt Dan Bozgan, vioară – concert maestru Opera Română Craiova, Bogdan Uţă, clarinet/saxofon – solist instrumentist Filarmonica Oltenia, Livia Enculescu, violoncel – Opera Română Craiova, Marian Epure, vioară – Opera Română Craiova, Liviu Chisăr, pian – solist instrumentist (clarinet) Filarmonica Oltenia, Liviu Ploae, acordeon – profesor de muzică, Radu Rusoiu, contrabas – Filarmonica Oltenia.

Ei fac parte din proiectul EVERGREEN care a luat naștere în anul 2010 la inițiativa lui Bogdan Uţă şi Ana Maria Marta – fostă Specialist P.R. la Filarmonica Oltenia. Rock Symphonic și Jazz Symphonic s-au bucurat de un real succes în rândul publicului craiovean, la debutul lor, sălile devenind neîncăpătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

EVERGREEN CAFFE CONCERTO ORCHESTRA vine ca o continuare a proiectelor precedente, şi a fost inițiat în Februarie 2018 de către Bogdan Uță și Dan Bozgan, având ca model experiențele lor muzicale: Bogdan Uță a făcut parte din prestigioasa orchestră ‘Caffe Concerto Strauss’ din Veneția în 2003, iar Dan Bozgan a condus cu măestrie un grup cameral asemănător, în Bruxelles, cu ocazia lansării ‘Craiova Capitală Culturală Europeană‘, în Noiembrie 2014.

Amfitrion al evenimentului a fost Ivona Stănculeasa, consultant artistic Opera Română Craiova. Programul a cuprins lucrări de largă popularitate muzicală.

Pe 24 Martie îi putem asculta din nou în Caffe Teatru Play.

Mai trebuie precizat că doamnele care au luat parte la caffe concertul de sâmbătă au fost întâmpinate de organizatori cu câte un trandafir.

Politica