duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meciurile cu Dinamo și Astra au fost amânate

Vremea năprasnică a încurcat și planurile echipelor de fotbal din România. Din cauza ninsorii și gerului puternic, forurile de specialitate au decis amânarea a doua partide din Cupa României și a primei etape din faza play-off-ului și play-out-ului. Astfel, CSU Craiova nu va mai întâlni azi Dinamo București în sferturile Cupei României, urmând ca jocul să fie amânat pentru o dată ulterioară, ce va fi stabilită de FRF.

Ca urmare a prelungirii codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute în județul Dolj, Federația Română de Fotbal a decis reprogramarea partidei ”U” Craiova – Dinamo din sferturile Cupei României. Programat inițial pentru joi, 1 martie, ora 20.30, jocul Craiova – Dinamo se va disputa la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia vine ca urmare a prelungirii de către Administrația Națională de Meteorologie a codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute până pe 2 martie, ora 20.00, inclusiv în județul Dolj. Meciul de la Craiova este al doilea din sferturile de finală ale Cupei României amânat din cauza condițiilor meteorologice, după FC Botoșani – CSM Politehnica Iași, programat inițial miercuri. În acestă fază a competiției s-a jucat deja partida Gaz Metan Mediaș – AFC Astra, scor 1-0, iar miercuri, de la ora 18.30, are loc meciul AFC Hermannstadt – FCSB. Codul portocaliu emis de ANM nu a vizat orașele-gazdă pentru aceste două jocuri”, se arată în comunicatul FRF.

Liga Profesionistă de Fotbal a decis și ea ca primele partide din fazele play-off și play-out, programate pentru acest weekend, să fie contramandate de asemenea din cauza condițiilor meteorologice. Astfel, prima etapă se va disputa abia săptămâna viitoare, iar întreg campionatul va fi întârziat cu o săptămână. CSU ar fi trebuit să dispute primul meci din play-off sâmbătă pe terenul formației Astra Giurgiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere: – temperaturile deosebit de scăzute și ninsorile abundente ce au cuprins întreaga țară, devenite deja de notorietate; – avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă, ce cuprinde și zilele în care au fost programate inițial jocurile primei etape a play/off-ului și play/out-ului Campionatului Național Liga 1; – solicitările și acordurile venite din partea majorității cluburilor participante la Campionatul Național Liga 1; – acordul televiziunilor partenere ce asigură producția televizată a jocurilor; – dispozițiile art. 6.1.a), 8.d) și art. 11 și 12 din ROAF privind programarea jocurilor și schimbarea acestei programări; S-a adoptat decizia amânării începutului fazei a II-a a Campionatului Național Liga 1, după cum urmează:

1. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-off, respectiv perioada 03 – 05 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-off vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeași configurație. Întregul calendar competițional al play-off-ului este devansat cu o etapă. Play-off-ul se va finaliza în weekendul 19-20 mai 2018, în loc de 12-13 mai cum fusese stabilit inițial.

2. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-out, respectiv perioada 02 – 05 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-out vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeași configurație. Calendarul competițional până la etapa a IX-a inclusiv, este devansat cu o etapă. Etapa a 10-a a play-out-ului se va disputa în perioada 15 – 17 mai 2018, urmând ca restul etapelor rămase de disputat să fie jucate conform programării inițiale”, se arată în comunicatul emis de LPF.

Politica