sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

40.000 de euro pentru gorjenii cu idei de afaceri inovative

Gorjenii care vor să demareze o activitate pe cont propriu pot beneficia de sprijin bănesc grație unui proiect implementat de Camera de Comerţ şi Industrie România-Japonia. Este vorba despre o finanțare de 40.000 de euro/afacere, proiectul fiind lansat joi la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, partener în acest program.

Proiectul „StartUp the Ingenius Way” este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta va forma 370 de persoane din Sud-Vestul Olteniei care să dezvolte competenţe antreprenoriale şi să consolideze un plan de afaceri viabil. Vor fi acordate finanţări de 40.000 de euro pentru cei mai buni 37 de participanţi, în vederea dezvoltării unei afaceri cu profil non-agricol în zona urbană.

În cursa pentru aceste fonduri se pot înscrie toţi cei care vor să inoveze, care au curajul şi determinarea să devină antreprenori, indiferent dacă sunt studenţi, şomeri, persoane inactive sau persoane care au în prezent un loc de muncă, dar chiar şi antreprenori, cu condiţia ca aceştia să nu deţină capital majoritar într-o altă companie”, au transmis reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie România-Japonia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din momentul în care demarează activitatea, antreprenorul va dispunde de banii necesari, astfel nu este nevoie de susținere din fonduri proprii. Cei care doresc să se înscrie în program și să ia parte la cursurile de formare trebuie să știe că totul este gratuit.

Politica