vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Veteran de război, sărbătorit la 101 ani

Un veteran de război din cartierul Celei al oraşului Corabia a împlinit, miercuri, venerabila vârstă de 101 ani, el fiind sărbătorit de rude şi apropiaţi şi premiat de reprezentanţii Primăriei Corabia.

Iulian Barbu este sergent în rezervă, după ce la 1 martie 1939 a fost încorporat şi a făcut parte din Regimentul 10 Cavalerie, Sibiu. Din anul 1940 a ajuns la Statul Major General în Bucureşti, la Regimentul de Gardă.

Veteranul oltean, care este cu un an mai în vârstă decât Marea Unire de la 1918, a fost sărbătorit, miercuri, de rudele apropiate dar şi de primarul din Corabia, Iulică Oane. Edilul i-a înmânat sărbătoritului o sumă de bani din partea primăriei şi a consiliului local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vă respectăm şi avem profundă recunoştinţă, pentru că aţi onorat drapelul României, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, stimate domnule Barbu Iulian. La mulţi ani! 1.001 ani vă dorim!”, a afirmat primarul Oane.

Opt persoane din judeţul Olt, născute în 1918, împlinesc în acest an, când se sărbătoreşte Centenarul Marii Unirii, un secol de viață. Dintre aceştia, trei sunt din municipiul Slatina – două femei şi un bărbat.

Politica