luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPJ Vâlcea, lecţie de prevenţie

Recomandările Poliţiei pentru cei care folosesc reţelele de socializare

Poliția le recomandă persoanelor care folosesc rețelele de socializare să nu dea informații personale, să nu accepte să se întâlnească direct cu necunoscuți, și să nu instaleze programe din surse nesigure.

Fiți prudenți în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informații personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, școala la care învățați ori locul de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prietenii din mediul online trebuie să fie doar persoane pe care le și cunoașteți în realitate!

În cazul în care în discuțiile de pe rețelele de socializare sunt persoane care jignesc, amenință, transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conținut pornografic, îndeamnă la consumul de alcool și droguri sau transmit „provocări” care implică o acțiune ce ar putea afecta viața sau integritatea corporală, trebuie anuntați imediat apropiații sau sesizată poliția.

De asemenea, cei care folosesc Internetul nu trebuie să dea parola de la email altor persoane, deoarece acestea pot trimite din acele adrese de email mesaje jignitoare în numele titularilor sau pot folosi contul pentru a intra pe site-uri interzise.

Accesul la rețelele de socializare trebuie restricționat, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni.

IPJ Vâlcea

Politica