vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveancă, îngropată de italienii care au strâns bani la îndemnul preotului

Trupul neînsuflețit al unei românce se află de mai bine de o lună morga unui spital din Nardo, provincia Lece. Maria a decedat în 13 decembrie, dar de atunci nimeni nu s-a interesat să îi facă înmormântarea.

Un preot din localitate, Riccardo Persone, a lansat un apel de suflet în comunitatea de credincioși iar miercuri, 24 ianuarie, trupul neînsuflețit al româncei va avea parte de o ultimă slujbă, înainte de înmormântare.

” Soldatul necunoscut este un militar mort pe câmpurile de război, a cărei identitate nu a fost niciodată cunoscută. Mormântul său este unul simbolic pentru că îi reprezintă pe toți cei ce au murit în diferite deflagrații. Gândindu-ne la el, ne-am gândit la această ” necunoscută” catre merită să aibă un loc de înmormântare”, a fost apelul lansat de preotul italian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A luat legătura cu bărbatul femeii  de 53 de ani, originară din Craiova, dar acesta a lăsat de înțeles că nu are banii necesari pentru repatriere. S-a lovit în încercarea sa de birocrație, dar nu s-a lăsat bătut. A reușit, într-un final, să obțină toate actele necesare înhumării. Un exemplu de umanitate, dat atât de acest preot, cât și de italienii generoși care au contribuit la strângerea banilor necesari. Un semn de normalitate, într-o lume din ce în ce mai individualistă. Nu putem spune decât ”Felicitări!” si multumiri preotului italian, care a dat dovadă  de OMENIE!

Sursa: Italia Diaspora

Politica