duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acord între sindicaliști și administrația CEO, după acțiunea de protest

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a emis un comunicat de presă cu privire la rezultatul negocierilor pe care le-a purtat cu greviștii de la SMEO. Între administrația CE Oltenia și toate federațiile sindicale reprezentative a fost încheiat un acord prin care s-au stabilit mai multe aspecte, printre care și modalitatea de acordare a salariilor.

 

Conducerea Complexului Energetic Oltenia dă asigurări că orice economie care se va face la fondul de salarii va fi distribuită angajaților, așa cum este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Se estimează că din această economie deja existentă se va putea face o majorare a salariilor mici, lucru prosibil în cel de-al patrulea trimestru al acestui an.

În data de 23.10.2017, administrația CE Oltenia a încheiat un acord cu toate federațiile sindicale reprezentative, semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă, la care au participat inclusiv liderii de sindicat prezenți la acțiunea de protest declanșată în data de 24.10.2017. Prin acordul semnat de ambele părți s-a stabilit modalitatea de alocare a drepturilor salariale aferente orelor suplimentare efectuate ca urmare a necesității asigurării stocurilor de cărbune și funcționării în siguranță a grupurilor energetice în perioada de iarnă, conform programului stabilit. Menționăm ca orice economie înregistrată la fondul de salarii prevăzut în BVC 2017 va fi distribuită salariaților, conform prevederilor art.153 din CCM (din economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru al anului, se va constitui un fond pentru armonizarea salariilor angajaților cu salarii mici), această acțiune urmând a fi realizată în luna decembrie”, se arată în comunicatul de presă emis de CEO.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CEO – pe profit, majorări salariale din 2018

Reprezentanții CEO au date potrivit cărora anul în curs se va încheia cu profit. Aceste date provin din situațiile financiare înregistrate până în prezent.

De asemenea, având în vedere faptul că rezultatele financiare înregistrate creează premisele încheierii anului 2017 cu profit, va exista posibilitatea ca angajații să beneficieze de majorări salariale în anul 2018. Conducerea CE Oltenia apreciază colaborarea orientată spre rezultate pozitive pe care a avut-o cu partenerii de dialog social pe parcursul acestui an, concretizată în rezultate transpuse prin clauze contractuale ce au adus beneficii suplimentare angajaților și își exprimă convingerea că dialogul constructiv este calea optimă pentru rezolvarea oricăror revendicări”, se mai arată în comunicat.

Politica